NBSVV-Goudswaardse Boys

Afgelopen zaterdag eindigde de laatste streekderby van het jaar 2019 tussen NBSVV uit Nieuw-Beijerland en Goudswaardse Boys in een teleurstellende 1-1 puntendeling. Evenals vorige week begonnen de mannen van trainer Leo Tol veelbelovend. Na zeven minuten werd een snel genomen vrije trap van Patrick van Duijl met een knappe voetbeweging door ex- Nieuw-Beijerlander Robin Verhoeven langs doelman Lars van der Erve gewerkt: 0-1. Met de wind in de rug probeerde de thuisclub van alles om de gelijkmaker te produceren, maar slaagde daar niet in. Aan de overzijde was de beste mogelijkheid nog voor Benjamin Eenkhoorn toen hij aan de aandacht van de NBSVV-defensie ontsnapte, maar hij miste de nodige koelbloedigheid.

Beide ploegen waren het er over eens dat de arbitrage op 4e klasse niveau het spelpeil allerminst opkrikt. Illustratief in dat opzicht was de wijze waarop de formatie van oefenmeester Louis Jacobs in de 49ste minuut langszij kwam. Voorafgaand aan het doelpunt van Sjoerd Bestebreur was het de leidsman ontgaan dat Stefan Hokke opzichtig de elasticiteit van het shirt van Goudswaarder Wouter Bijl testte (1-1). Er ontwikkelde zich vervolgens een echte streekderby, met volop strijd en de nodige slachtoffers. Ook qua scoringsmogelijkheden bleef de stand in evenwicht. De grieperige keeper van de Boys, Bryan Huijzers, moest handelend optreden bij serieuze doelpogingen van Dylano Gildbrandsen en Patrick Ridderhof. Na een forse charge van NBSVV-verdediger Mitchell Roos op de ledematen van Thomas van Peperstraten moesten de gastheren in de slotfase met tien man verder. Het lukte met name Wouter Bijl en Ricardo Hoogwerf niet om van deze numerieke meerderheid te profiteren.

Sander Schilperoort