Naamgeefster ‘Oranjehof’ in de bloemetjes gezet door HW Wonen

De eerste officiële handeling van een nieuwbouwproject is niet altijd het slaan van een eerste paal. Meestal gaan er al dingen aan vooraf, die een feestelijk tintje rechtvaardigen. Zo werd afgelopen maandag 2 december de naamgeefster van het ‘Oranjehof’ in de bloemetjes gezet door HW Wonen.

In de Puttershoekse ‘Oranjewijk’ is de afgelopen vijf jaar heel wat veranderd. Oude, vooroorlogse woningen werden door HW Wonen vervangen door nieuwe huizen, die nu aan de huidige wooneisen voldoen. Er kwam ook meer parkeerruimte in de wijk en er werd een woonzorgcomplex voor cliënten van Gemiva gerealiseerd. Nu is het tijd voor de laatste fase van de nieuwbouw in dit deel van Puttershoek. Op de plek waar nu nog een paar loodsen staan en een voormalig pand van een drukkerij, komen binnen afzienbare tijd appartementen. Maar een naam voor dit project was er nog niet en dus schreef HW Wonen een prijsvraag uit. Mevrouw Korres, de winnares én dus degene die de naam ‘Oranjehof’ bedacht heeft ontving uit handen van Claudia den Haan van HW Wonen een fraai boeket bloemen, plus een cadeaubon.

Levensloopbestendig

Het had mevrouw Korres, die al vele jaren in de Prinsenhof woont, niet veel moeite gekost om de naam te bedenken: ‘Ik vind het heel leuk dat ik gewonnen heb. Het was een naam die mij eigenlijk snel te binnen schoot. Dat heeft uiteraard ook wel te maken met de omgeving, met veel straatnamen die al te maken hebben met ons koningshuis.’ Er komen straks op een steenworp van de Prinsenhof 38 huurappartementen te staan, die allen levensloop bestendig zijn, zoals dat tegenwoordig heet. Dat wil o.a. zeggen dat de woningen binnenshuis rollator- en ook rolstoelvriendelijk zijn. Ook worden het ‘nul-op-de-meter’ woningen, dus zonder een gasaansluiting. De warmtevoorziening komt van zonnepanelen en warmtepompen. In alle opzichten moderne appartementen, die een passend ‘slotakkoord’ vormen voor de renovatie van de ‘Oranjewijk’ in Puttershoek. Voor alle relevante informatie over dit project kijkt men op de website van HW Wonen www.hwwonen.nl/