Mantelzorgcomplimenten persoonlijk bezorgd

Zaterdagmorgen 14 december verzamelen een groep raadsleden zich in het gemeentehuis in Maasdam voor de start van de bezorgactie ‘Blijk van Waardering’. Zij bezoeken ieder afzonderlijk een aantal mantelzorgers thuis om persoonlijk hun waardering uit te spreken. Het is het startschot voor de verspreiding van ruim 1500 waarderingen.

Het Roparunteam ‘De Hoeksche Waard Runners’ bezorgt in december, nog voor de kerstdagen, de ‘Blijk van Waardering’ in de vorm van een VVV-bon. Een aantal mantelzorgers krijgt echter zaterdag persoonlijk bezoek van een raadslid of wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat.

Steun

Gemeente Hoeksche Waard waardeert de inzet en wil de mantelzorger zo goed als mogelijk ondersteunen in hun rol als mantelzorger. “Met de ‘Blijk van Waardering’ willen we duidelijk maken dat wij het heel bijzonder vinden dat zij steeds klaar staan voor die ander. We realiseren ons dat deze inzet niet in geld of een cadeau uit te drukken is. De geboden zorg is onbetaalbaar. Toch willen we als gemeente op deze manier onze dank uitspreken voor alle zorg en aandacht die mantelzorgers geven aan een ander”, aldus wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat.

De 8 raadsleden die deelnemen aan de bezorgactie krijgen zaterdag ieder 2 enveloppen mee. Bij het overhandigen van de bonnen gaan zij meteen in gesprek over hoe iemand mantelzorger is geworden en wat het betekent voor iemand in iemands leven.

Intensief

Mantelzorg is over het algemeen geen bewuste keuze, maar wel vanzelfsprekend. Wanneer iemand uit jouw kring zorg of steun nodig heeft, dan geef je die. Je start met je zorgtaak en je hebt vooraf vaak geen idee hoe lang de zorg gaat duren en hoe intensief die is of wordt. Deze zorg voor elkaar past in onze samenleving. Mantelzorgers geven vaak aan dat het veel voldoening geeft, ondanks dat het soms ook zwaar kan zijn. Precies de reden waarom gemeente Hoeksche Waard deze groep mensen persoonlijk wil bedanken.

Heeft u als mantelzorger dit jaar nog geen ‘Blijk van Waardering’ aangevraagd? Dat kan nog tot 31 december 2019 (zie website gemeente Hoeksche Waard). De bezorging gebeurt dan in januari 2020.

Ook wanneer u zelf ondersteuning ontvangt kunt u voor uw mantelzorger(s) de ‘Blijk van Waardering’ aanvragen. Echt doen, want uw mantelzorger verdient het!