Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 23 december 2019 Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Lokker is 70 jaar, woont in Bodegraven en is lid van het CDA.

Aan Govert Veldhuijzen is per 18 december 2019 op eigen verzoek eervol ontslag verleend als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij volgde Van der Velden op in april die wegens gezondheidsredenen zijn functie moest neerleggen. Veldhuijzen zou aanblijven tot het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester op 31 maart 2020. Hij is echter genoodzaakt eerder te stoppen vanwege de ernstige gezondheidssituatie van zijn echtgenote.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Jan Pieter Lokker voorgesteld als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen tot aan de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Jan Pieter Lokker beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was van januari 2019 tot en met november 2019 waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Vijfheerenlanden. Daarvoor was hij vanaf 2007 tot en met 2017 waarnemend burgemeester in de gemeenten Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk, Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard en Lopik. Verder was hij van 2001-2007 lid van Gedeputeerde Staten in Utrecht en daarvoor van 1999 – 2001 lid van Provinciale Staten in Utrecht.  Van 1990-1999 was Lokker raadslid  in de gemeente Soest.