Herenwaterpoloteams ZVS gaan als toppers de winterstop in

Zaterdag 14 december 2019 speelden de drie waterpoloteams van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS hun laatste wedstrijden voor de winterstop. Alle teams kenden een voortvarende start waarbij beide herenteams zeer lang de ongeslagen status wisten te behouden.

Het met ZZ&PC De Devel (Zwijndrecht) gecombineerde jeugdteam kende een lastige start maar wist tot nu toe tweemaal te winnen en staat daardoor momenteel zevende in de competitie. Ook de wedstrijd tegen Wiekslag CJ1 wisten zij niet in winst om te zetten, er werd met 2-9 verloren in het Zwijndrechtse zwembad.

Het eerste herenteam opende het seizoen overtuigend en heeft sinds de start altijd in de bovenste regionen kunnen meedraaien. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er acht omgezet in winst, was er één gelijkspel en verloren ze slechts eenmaal. De laatste wedstrijd in Barendrecht tegen subtopper ZPB H&L Productions 6 werd ondanks een incompleet team met 8-7 nipt gewonnen. Door afwezigheid van Dennis Brobbel (blessure), Marcus Dekker (blessure), René Pagels (coach) en Peter Mes beschikte het team over slechts twee wisselspelers. Desondanks stelde ZVS de overwinning veilig en nam het team de drie punten mee naar ’s-Gravendeel door doelpunten van Wessel Boersma (4x), Robert van Son (2x), Patrick van Haarlem en Rob van der Bijl (beiden 1x). Hiermee doet ZVS goede zaken in de race om het kampioenschap en blijft het verschil met de naaste concurrenten, die ook wisten te winnen, minimaal. De ’s-Gravendelers staan momenteel gedeeld eerste met Westland H2 (’s-Gravenzande) en voelen de hete adem van ZPS H2 (Bergambacht) en MNC Dordrecht H7 in hun nek. Daarna volgt een ruim gat met de overige teams in de 3e Klasse D.

Het nieuwe tweede herenteam, met voornamelijk veel jeugdspelers die eerder al ervaring hadden opgedaan in de hoofdmacht, kende een goede start in de 5e Klasse B. Sinds de start van de competitie 21 september 2019 wisten zij elke wedstrijd in winst om te zetten. Na acht overwinningen op rij kwam er recentelijk toch een einde aan de ongeslagen status en moest op 7 december 2019 tijdens de topper tegen medekoploper De Kempvis H7 in Spijkenisse de eerste nederlaag worden geïncasseerd. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gespeeld tegen BZC H5 in Bergambacht. Ondanks de afwezigheid van Rob van der Bijl (coach), Gerard Goud (blessure, was plaatsvervangend coach) en Fabian Visser werd met groots machtsvertoon gewonnen. Vanaf het eerste moment lag de regie volledig in handen van de ‘s-Gravendelers en gaven zij de thuisploeg het nakijken. Iwan Visser was met negen treffers de topscoorder van de avond, Youri Both en Harmen Sliep scoorden beiden twee keer. Stef van der Bijl wist ook eenmaal te scoren. Door deze overwinning verstevigen de heren hun met Z&PC Rotterdam H9 gedeelde tweede positie en staan beide teams op slechts één punt van koploper De Kempvis H7. Met een voorsprong van negen punten volgt het Barendrechtse ZPB H&L Productions H7 op gepaste afstand op plaats vier.

De eerstvolgende wedstrijden staan zaterdag 11 januari 2020 op het programma. Heren 1 treft de rode lantaarndrager Z&PC Rotterdam H6 en Heren 2 wacht de topper tegen koploper De Kempvis H7 uit Spijkenisse. De wedstrijden starten om 17.45 uur in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Het met ZZ&PC De Devel (Zwijndrecht) gecombineerde jeugdteam gaat op bezoek bij ZVVS CJ1 in zwembad De Kulk te Vlaardingen.