Heinenoord pakt drie belangrijke punten

SV Heinenoord

Na enkele wedstrijden, wegens familieomstandigheden en gezondheidsredenen gemist te hebben, de belangrijke wedstrijd tegen B.V.C.B weer kunnen volgen.
Vanwege het gure weer deze keer nog vanuit de bestuurskamer. Coach Joop Hiele miste minimaal 4 basisspelers, dus moest wat puzzelen met de opstelling. In de verdediging loste hij dit op door Tomas van Riet op te stellen, die een uitstekende wedstrijd speelde. Beide teams kwamen agressief uit de startblokken, omdat de punten voor allebei erg belangrijk zijn.
In de 7e minuut was het bijna raak voor de thuisploeg. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Larbi El Harouchi, die verwoestend uithaalde en zag dat de bal via de vingertoppen van doelman Wesley v.d. Molen op de lat terecht kwam. Uit een voorzet van Jordey van Dam mikte zijn maatje Remco Buist maar net over en bij de volgende aanval omspeelde Larbi El Harouchi enkele tegenstanders tot de bal voor zijn goeie voet kwam om de trekker over te halen , echter door zijn tegenstander op tijd werd geblokt.
Het antwoord van de gasten kwam bij een combinatie tussen Ayrton Verlaan en Rob Rutten, waarbij Tomas van Riet op het juiste moment ingreep, zodat dit gevaar geweken was. Een pass op maat van Joe Nyero op Sander de Heus, die er na een fraaie kapbeweging vandoor ging werd op tijd onderschept door aanvoerder Dennis v.d. Haas. In de 26e minuut kreeg de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg een vrije trap te nemen door aanvoerder Dennis v.d. Haas. Zijn schot werd door doelman Dillan Heijnen in eerste instantie onschadelijk gemaakt door de bal weg te boksen waaruit de bal precies voor de voeten van Rob Rutten kwam en hij van korte afstand binnen schoot. 0 – 1. Dit was een enorme tegenvaller en het zou toch niet gebeuren, dat het gat groter zou worden met de concurrentie. Gelukkig was er nog tijd genoeg om de schade te herstellen en dus gingen de mannen van Joop Hiele op jacht naar de gelijkmaker.
In de 37e minuut werd te vroeg gejuicht, omdat een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Aanvoerder Toine v.d. Berg probeerde het in de slotfase van het eerste bedrijf van afstand, maar zag zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen.
Met nog enkele minuten te gaan werd het spel neer gelegd door een blessure van Martijn Terlouw. Strompelend en ondersteund door verzorger Frank van Waardhuizen moest hij het veld verlaten.

In het tweede bedrijf kwam Dejan de Feiter in de ploeg voor de geblesseerde Martijn Terlouw, zakte Arto Dielhof een linie en werd de jacht op de gelijkmaker heropend. In de 55e minuut kreeg Larbi El Harouchi op links een vrije te nemen. Deze kwam perfect voor het doel en uitstekend afgerond door Jordey van Dam. 1 – 1.

Enkele minuten later was het Sander de Heus, die met een schitterende kopbal de Noord op voorsprong zette en dat betekende 2 – 1. De weg was nog lang en er volgden nog een groot aantal spannende minuten. Toch lukte het deze keer de overwinning over de streep te trekken en pakte De Noord DRIE heel belangrijke punten. Dik verdiende overwinning en met collectieve strijd en inzet beloond.

Na ruim 90 minuten klonk tot grote opluchting van iedereen het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Boyd van Kommer uit Leiden.

a.s. zaterdag volgt de laatste wedstrijd van 2019 tegen Neptunus uit Rotterdam – Schiebroek. Aanvang : 15.00 uur.

Waarom zou een stunt niet mogelijk zijn ???

OPSTELLING.

Martijn Terlouw – ( 46. Dejan de Feiter ) – Davy Kaptein – Toine v.d. Berg – Sander de Heus – ( Leshawn Lisse ) -Larbi El Harouchi – Jordey van Dam – Remco Buist – Arto Dielhof – Joe Nyero – Tomas v.d. Riet – ( Dogukan Kulup ) – Dillan Heijnen.