GOZ moeizaam langs Abbenbroek

Onder de ideale omstandigheden van een lekker temperatuurtje, zonnetje en nauwelijks wind.

Werd er om 14:30 afgetrapt onder leiding van Isabelle van Gilst. Het was GOZ dat het niet nodig vond om er voor 100% er tegen aan te gaan, enige lankmoedigheid straalde er wel vanaf. Abbenbroek was ook niet gekomen om er een flitsende wedstrijd van te maken, speelde met veel spelers achter de bal, waarbij de lange bal dan veelvuldig werd gehanteerd om gevaarlijk te worden. Het is pas in de 28e minuut dat Mike in ’t Veld zich knap vrij speelt op de rand van de “16” maar zijn schot gaat net over. 4 minuten later krijgt Victor Boere de bal op maat aangespeeld, maar zijn kopbal gaat net naast. Weer 4 minuten later speelt Niels de Visser 3 man uit, echter de 4e kan Niels alleen stoppen door hem neer te schoppen en zo een vrije doorgang naar de uitstekend keepende doelman Vermeer van Abbenbroek te voorkomen. De voor de rest goed leidende scheidsrechter Isabelle had hier zeker een rode kaart voor moeten geven. Op naar de thee dan maar met een 0-0 stand.

Na de ongetwijfelde donderspeech van trainer Pascal van der Hoek, staat er nu wel een GOZ op het veld , dat laat zien dat er gewonnen moet worden. Meer voetballende combinaties en inzet van GOZ kant. Een aantal kleine of halve kansjes komen voor GOZ. Ook Abbenbroek komt doordat er meer ruimte komt een aantal keren gevaarlijk door richting Ryan Wemmers. Zonder echt gevaarlijk te worden. Het is in de 56e min waar good-old Gerben de Winter op de hoek van de “16” twee verdedigers op het verkeerde been zet, waarna hij de bal krult in de verre hoek, de uitstekende doelman Vermeer is kansloos. Niet veel later 65e minuut is het Niels die over links snelt en breed speelt op Victor Boere, zijn kopbal komt op de lat.

Omdat het tweede doelpunt uitbleef, was er voor Abbenbroek nog wat te halen, dat dit niet lukte zorgde voor irritatie en later ook helaas frustraties van beide kanten. Enkele spelers leken spontaan last te hebben van een vallende ziekte. Een totaal onnodige en buitensporige actie van Rick de Ruiter werd terecht de rode kaart getrokken. Ook met 10 man was het voor GOZ alle hens aan dek en wisten zij de 3 punten moeizaam over de streep te trekken.

Na 3 minuten extra tijd floot de goed leidende Isabelle van Gilst voor de laatste keer deze middag.

De supporters konden opgelucht, dan wel afkoelend naar huis om verder weekend te gaan vieren.