Derby winst ‘s-Gravendeel tegen SSS

VV S-Gravendeel

Na een verlieswedstrijd en twee gelijke spelen was er nu weer winst voor ’s-Gravendeel.

En het moest maar weer eens gebeuren, zeker in de laatste thuiscompetitiewedstrijd in 2019. Het was in de eerste minuten even aftasten aan beide kanten, maar ’s-Gravendeel kwam al na vijf minuten op voorsprong. Het was Jelle van der Starre die zijn uithaal op de lat uiteen zag spatten. De rebound werd door Marco Kruijthof fraai achter doelman Ricardo Minnes binnen gewerkt. 1-0.

SSS had in principe nog tijd genoeg om te proberen wat aan de achterstand te doen. Zo kopte Luc van Leeuwen na achttien minuten over. Echter was het ’s-Gravendeel dat de voorsprong vergrootte. Na een knappe individuele actie van Alwin van der Werff bracht hij zichzelf in stelling en zette ’s-Gravendeel op 2-0.

Een redding met de vingertoppen van Jordi Verkerk, weerhield SSS van scoren. En daar waar SSS voor de aansluiter ging, kwam ’s-Gravendeel zelfs op 3-0. De mee opgekomen Maurits Kuiper stelde met een knappe speelbal Marco Kruijthof in de gelegenheid om zijn tweede doelpunt van deze middag op zijn naam te zetten. Een minuut later verkleinde SSS het verschil weer naar twee. Frank van der Linden bracht de stand op 3-1. Vlak voor rust dacht SSS aan een strafschop, maar arbiter Sahan vond dat er niet veel aan de hand was. ’s-Gravendeel had bijna op 4-1 gekomen. Marco Kruijthof kwam via Zoey Hoogwerf in balbezit. maar de inzet van Kruijthof was iets te zacht, waardoor de bal voor de doellijn door SSS weg kon worden gewerkt. Met de 3-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

’s-Gravendeel werd in de beginfase van de tweede vijfenveertig minuten wat terug gedrongen. Zo was het Dennis den Haan die naast mikte na een voorgegeven vrij trap. Het aandringen van SSS werd na zevenenvijftig minuten beloond. Wederom was Frank van der Linden de doelpuntenmaker, 3-2.

’s-Gravendeel kwam na dit doelpunt weer wat meer aan voetballen toe. Marco Kruijthof had de pech dat zijn inzet tegen de lat belandde. En na een overtreding op Alwin van der Werff schoot Luc Rozendaal de toegekende vrije trap net naast. In de slotfase probeerde SSS er een gelijkspel uit te halen, maar door de laatste weken in vorm zijnde Jordi Verkerk behield ’s-Gravendeel de voorspong en werden de drie winstpunten door het hardwerkend ’s-Gravendeel op Sportpark de Trekdam gehouden.

Volgende week de uitwedstrijd voor ’s-Gravendeel bij BZC/Zuiderpark. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jordi Verkerk, Reinier Toes (46ste Jorrit van Driel), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (70ste Ronald van Wingerden), Job v/d Vorm, Leon de Jong, Alwin v/d Werf, Zoey Hoogwerf (73ste Sven Akkerman), Jelle v/d Starre, Marco Kruijthof

Opstelling SSS:

Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Diejego Biekman, Delano Ingatia (Ryan Richard), Edison Warner, Feni Biletti, Luc van Leeuwen, Dennis den Haan, Frank v/d Linden, Max Pelkman, Klell Hoeve

Arbiter: M. Sahan uit Rotterdam

Scoreverloop:

5de 1-0 Marco Kruijthof

28ste 2-0 Alwin v/d Werff

37ste 3-0 Marco Kruijthof

38ste 3-1 Frank v/d Linden

57ste 3-2 Frank v/d Linden

Gele kaarten:

Maurits Kuiper en Sven Akkerman (’s-Gravendeel)

Diejego Biekman, Delano Ingantia en Edison Warner (SSS)