Bien wint met haar versierde fiets verkeerslessen voor klas

verkeerslessen voor klas

Tijdens de ‘Schoolbrengweek’ in september werden leerlingen in de provincie Zuid-Holland gevraagd hun fiets of schoenen zo mooi mogelijk te versieren. Bien uit groep 4 van OBS Het Driespan in Puttershoek deed mee en kreeg maandag 16 september te horen dat zij de winnaar is geworden! Zij kreeg een cheque van € 250,- die haar school mag besteden aan verkeersveiligheid.

Van 16 tot en met 20 september organiseerde SCHOOL op SEEF de ‘Schoolbrengweek’. Tijdens deze week kwamen ouders en leerlingen van de basisscholen in de Hoeksche Waard zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Onderdeel van deze actieweek was de ‘Pimp je fiets’ wedstrijd. Omdat fietsen en lopen naar school niet alleen goed is voor het milieu, hun gezondheid, de verkeersveiligheid en hun verkeersvaardigheid, maar ook gewoon nog eens heel leuk is!

Prijswinnaar

Het was voor de jury moeilijk om uit alle inzendingen een winnaar te kiezen. Maar de in aluminiumfolie verpakte fiets van Bien van Vuurde uit Puttershoek viel de jury in het bijzonder op. Want, “met  zo’n fiets val je extra goed op in deze donkere dagen”, zegt de jury.

Prijs voor de hele school

Wethouder Piet van Leenen bracht daarom maandag 16 december een bezoekje aan de klas van Bien: groep vier van OBS Het Driespan. Hij overhandigde Bien de prijs: een cheque ter waarde van € 250,- die haar school mag besteden aan verkeerslessen en verkeersveiligheid. Voor alle kinderen uit de klas nam hij een bellenblaas mee. 

Verkeerslessen

Op Het Driespan is veel aandacht voor verkeerslessen op school via het SCHOOL OP SEEF programma. Niet alleen in de klas, maar ook op het schoolplein en in de omgeving van de school zijn leerlingen regelmatig met verkeerslessen bezig. Zij oefenen fietsvaardigheid, leren rekening houden met landbouwvoertuigen en verkennen verschillende verkeerssituaties. Het Driespan heeft hiervoor al drie keer het label SCHOOL OP SEEF ontvangen. Het label is niet alleen een erkenning dat de verkeerslessen een mooie plek hebben binnen het lesrooster van de leerlingen, maar is ook een kroon op het werk van de verkeersouders en de verkeersleerkracht.

SCHOOL OP SEEF

SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), een uitvoeringsorganisatie van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Haar belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag binnen de provincie Zuid-Holland de norm te maken. Dit gebeurt onder de vlag ‘Ik maak een punt van nul verkeersslachtoffers’.