Bibliotheekmedewerkers hangen symbolische, eerste kerstbal in Joris’ Kerstboom

Bibliotheekmedewerkers hebben gisterenmiddag de eerste, symbolische kerstbal in Joris’ Kerstboom gehangen. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun geliefde collega Rida van Kints, die in januari plotseling overleed. Samen met Rida’s man Frans en directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard Nell Schuijff hebben zij het startsein gegeven voor het project ‘Joris’ Kerstboom, dat nu voor de tweede keer plaatsvindt in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Tot en met 24 december hebben bezoekers de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?

Gesprek tijdens de kerst

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor kerst. In Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum is op de volgende dagen een vrijwilliger van Humanitas aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden:

· Woensdag 11 december en woensdag 18 december van 10.00-12.00 uur

· Vrijdag 13 december en vrijdag 20 december van 14.00-16.00 uur

Landelijke actie

Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.