Wolken die gedachten toveren

Het nieuwe boek van Riekie Floors-Jansen uit Maasdam.
Eind oktober verscheen het nieuwe boek ‘Wolken die gedachten toveren’ van Riekie Floors-Jansen.. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wolken schuiven voorbij,
mijn gedachten dwalen
door een gezicht dat kijkt naar mij.
Jij zag mij van daarboven en ik zag beneden in jou
een gulle lach, sprankelende ogen
die tot mijn verbeelding spreken mogen.
Ik in dat beeld ga verdwalen,
vrolijk, lief en zacht,
waarna het gaat vervagen,
opgelost in het blauw, wens ik dat het opnieuw
zal komen opdagen.

Even die mijmering, mijn dromen,
dat je dichterbij zou komen,
ik jouw zachte watten zou kunnen plukken,
om als een kus op mijn lippen te drukken.
In wolken die gedachten toveren,
was ik jou en jij was mij.
In dat beeld van fantasievol liefhebberen
zit het verborgen verlangen,
dat werkelijkheid eens de verbeelding zal veroveren.

 
Over de auteur

Riekie Floors is geboren in Schalkhaar, een klein plaatsje, nu behorende bij de gemeente Deventer. Ze was al vroeg zelfstandig, ondernemend en nieuwsgierig en tegelijkertijd had ze al ervaren dat papier geduldig is, waar ze in eenvoudige krabbeltjes in een soort dagboek haar belevingen wilde vastleggen, maar vooral bewaren. Sinds 6 jaar is ze weduwe, ze woont nu enige jaren in Maasdam, na 42 jaar in Zeeuws Vlaanderen te hebben gewoond. Nadat ze alleenstaand was geworden heeft ze al haar gevoelens van verdriet van zich afgeschreven en later samengevat in de vorm van gedichten.
Een zevental jaren heeft ze in Frankrijk gewoond, waarvandaan ook de door haar meegemaakte ervaringen en belevenissen tijdens die periode, op ontroerende wijze in haar gedichten tevoorschijn komen. Taal is en blijft boeiend, vooral het Nederlands waarin woorden soms diverse betekenissen hebben. Het kunnen spelen met taal, maar ook al haar levenservaringen hebben haar geïnspireerd om in ieder gedicht haar verhaal te vertellen. Verhaaltjes op zich, waarbij ze de kern van het leven, haar leven, belicht.

Boekgegevens
Titel: Wolken die gedachten toveren

Auteur: Riekie Floors-Jansen

Verschijningsdatum: 25-10-2019

Aantal pagina’s:  60

ISBN: 9789463897136

Geíllustreerd: nee

Verkoopprijs:  15,99

Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en Belgie