Vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun inzet

Ook dit jaar hebben weer veel bezoekers natuureiland Tiengemeten bezocht. Mede dankzij de grote groep vrijwilligers kan Natuurmonumenten de bezoekers op dit unieke eiland verwelkomen. Nu het winterseizoen weer is aangebroken, is er tijd om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Op zaterdag 9 november organiseerde Natuurmonumenten een speciaal programma voor de vrijwilligers van Tiengemeten en hun partners. Onder hen een aantal jubilarissen die aan het einde van de dag extra in het zonnetje zijn gezet. Met deze dag laat Natuurmonumenten zien hoe blij ze zijn met de inzet van de vrijwilligers in het afgelopen seizoen.

Speciale dag

Zaterdag 9 november vond de bedankdag plaats in de omgeving van Oisterwijk. Rond half twaalf stapten zo’n honderd vrijwilligers met partners binnen bij het oer-Brabantse café van Mie Pieters voor een lekkere Brabantse lunch. Na de lunch splitste de groep zich voor het middagprogramma: wandelen of fietsen met een gids van Natuurmonumenten door de Oisterwijkse bossen en vennen, een rondleiding bij kaasboerderij De Leyendaeler, een mini cursus wipschieten bij het Gilde Sint Joris & Sint Sebastiaan of bezoek aan het huis Van Riel: een huis vol gekke snuisterijen en andere rariteiten. Eenmaal terug bij Mie Pieters zijn tijdens de borrel de aanwezige jubilarissen gehuldigd.

Vrijwilligers op Tiengemeten

Op natuureiland Tiengemeten zijn vrijwilligers in verschillende disciplines actief. Voor iedereen zit er wel iets tussen: het verkopen van pont- en museumkaarten bij het Infopunt aan vaste wal, gastheer of gastvrouw in het Bezoekerscentrum, excursieleider, vrijwilliger in de winkel of in Speelnatuur en natuurbeheer. Natuurmonumenten kan altijd extra handjes gebruiken. Kijk voor de mogelijkheden op de website: www.nm.bnl/vrijwilliger-tiengemeten.