Voorzieningen op Tiengemeten nemen winterpauze

In het winterseizoen is natuureiland Tiengemeten een oase van rust. De natuur verandert in ‘vijftig tinten bruin’ en vogels domineren het eiland. Ze strijken neer op het eiland om uit te rusten en bij te tanken. Alleen de echte de doorgewinterde natuurliefhebber stapt op de pont om te genieten van de pracht van de winter op het eiland. Vanaf vrijdag 1 november nemen de voorzieningen op natuureiland Tiengemeten een winterpauze en sluiten hun deuren. Tijdens de wintermaanden is wel dagelijks te genieten van de natuur. Ook de toiletten en koffie/thee in het openbare deel van het bezoekerscentrum staan tot je beschikking. Een kaartje kopen voor de pont kan via de website van Natuurmonumenten.

 

Goed voorbereid
Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Trek warme kleren en stevige schoenen aan, controleer vooraf of Herberg Tiengemeten open is of zorg voor een lunchpakket en stap op de pont in Nieuwendijk. Eenmaal aan boord laat je de drukte van alledag achter voor een dag in de ongerepte natuur. Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor wandelingen.

 

Pontkaartje
Met het infopunt in winterslaap, is het pontkaartje te kopen via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten. Heb je geen toegang tot je mail op een mobiele telefoon? Betaal dan contant het kaartje bij de schipper.

 

Einde winterslaap
Vanaf woensdag 1 april zijn de voorzieningen op het natuureiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten zijn dan weer geopend.