SHO – VELO

De tweede ”vreemde” tegenstander deze week waartegen SHO nooit eerder uitkwam is het Wateringse VELO. Bij de naam VELO denken de meeste Hoeksche Waarders aan de voormalige wasmachinefabriek van Barendrecht maar dat heeft met de Wateringers helemaal niks te maken. VELO staat voor Verdedig En Loop Op en is opgericht op 14 juli 1930. Zij zijn daarmee vier dagen ouder dan SHO. VELO is van oorsprong een zondagclub en ging pas in 2015 voor prestatievoetbal op zaterdag. In het eerste seizoen op zaterdag werd meteen het kampioenschap in de vierde klasse behaald. Na twee jaar derde klasse en promotie vorig seizoen, na het winnen van de eerste periode, via de nacompetitie de eerste klasse bereikt.

Na de aftrap werd, net als op veel andere velden, één minuut niet gespeeld om zo een statement te maken tegen racisme. Toen scheidsrechter Blaak vervolgens VELO het teken gaf om de wedstrijd echt in gang te zetten was het al na enkele seconden Jasper Huisman die SHO aan de leiding bracht: 1-0. De eerste competitietreffer van Huisman in deze jaargang. Het zal ook voor opluchting hebben gezorgd bij trainer Sander Fakkel die al 270 minuten had moeten wachten op een doelpunt van een van zijn spelers. Verrassend genoeg zorgde de snelle voorsprong nauwelijks voor rust in de ploeg van SHO. Het spel oogde slordig en veel matig tot slecht geplaatste ballen eindigden bij de tegenstander.
Na een kwartier kon bijna de gelijkmaker worden genoteerd. De als linksback begonnen Kevin Angel (maandag 27 geworden) kon een terugkopbal op Peter Konings geen kracht geven waardoor de bal kon worden opgepikt en het schot in de verre hoek van Roderick Meinema kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Met de ontsnapping had SHO alle geluk van de wereld. Tegen de rodelantarendrager was het voor de wit/zwarten ploeteren en pas halverwege de eerste helft kon SHO een corner afdwingen. Na ruim een half uur kreeg Kevin Angel na een flitsende counter een riante mogelijkheid om zijn team in -redelijk- veilige haven te loodsen maar het te gehaaste schot voor een vrijwel leeg doel eindigde hoog in de ballenvanger.


In de tweede helft kwam bij SHO Gerrit Fix in het elftal om Esra Pieters af te lossen. Daardoor kon Kevin Angel naar de rechtervleugel voorin. De omzetting leek al snel effect te hebben toen Kevin de bal kon voortrekken op Mitch Fransen die scoorde, maar de Wateringse assistentscheidsrechter gaf aan dat de bal, voor die werd voorgetrokken, over de achterlijn zou zijn geweest. Wellicht dat de situatie in de loop van de week op tv-beelden zal kunnen worden  teruggekeken. Maar na vijf minuten was het alsnog prijs. Een lage inzet van Rowdy Rijsdijk werd door doelman Dion van Wijk onvoldoende verwerkt waarna Jasper Huisman de bal simpel kon binnenschuiven: 2-0.
VELO bleek van de achterstand nauwelijks onder de indruk en bleef zoeken naar de aansluiting. Na een counter verdween de bal voorlangs het doel van Konings. Na een uur spelen eindigde een mooie actie Kevin Angel in handen van de keeper, het zou een ”wereldgoal” zijn geweest. Maar helaas… kwam meteen aan de andere kant het antwoord van VELO via Ramon Ripsom. Hij schoot van ruim buiten de zestien de bal hard en laag achter Konings: 2-1. Lang kon het elftal van Edwin Vurens er niet van genieten. Binnen een minuut na de aftrap zorgde Mitch Fransen voor de veilig lijkende 3-1. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel werd de treffer toch geldig verklaard.


Maar VELO weigerde zich over te geven en bleef het als een troep lastig zoemende horzels SHO lastig maken wat uiteindelijk opnieuw de aansluiting opleverde door een treffer van Joery Verbeek. Vervolgens drukten de gasten SHO in de slotfase helemaal terug op eigen helft en werd het puur een strijd om te overleven voor de gastheren. VELO kreeg nog een paar flinke kansen op de gelijkmaker maar SHO hield stand en heeft nog steeds de volle buit in eigen huis. Waar SHO er, met name buitenshuis, ondanks goede wedstrijden er niet in slaagde om die in winst om te zetten, konden nu -in een toch wel matige maar spannende strijd-  de punten op het conto worden bijgeschreven.
In blessuretijd wisselde Fakkel Mitch Fransen voor Rick Schouten die daarmee zijn competitiedebuut in de hoofdmacht maakte. Man of the Match werd Jasper Huisman.


Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel; Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Esra Pieters.


Wissels:
46’ Gerrit Fix voor Esra Pieters
80’ Dedier Bos voor Robin Winkels
92’ Rick Schouten voor Mitch Fransen
Doelpunt:
02’ 1-0 Jasper Huisman
50’ 2-0 Jasper Huisman
60’ 2-1 Ramon Ripsom
61’ 3-1 Mitch Fransen
82’ 3-2 Joey Verbeek


Kaarten:
Scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht had geel voor Kevin Angel, Mitch Fransen en Gerrit Fix van SHO en Dennis Blom, Jessie van de Burg, Daan van Rossum en Peter Spoelstra van VELO.