Piershil-Goudswaardse Boys

SV Piershil

Afgelopen zaterdag stond voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer de streekderby Piershil-Goudswaardse Boys op het competitieprogramma. Binnen enkele minuten vonden de fel uit de startblokken geschoten gastheren verrassend het Goudswaardse net toen Carlos Martinez doeltreffend uithaalde: 1-0. De gezapig ogende formatie van trainer Leo Tol had aanvankelijk grote problemen met het opportunistische spel van de thuisclub. Na een half uur kwamen de Boys op gelijke hoogte toen Piershil-doelman Robin Roest een afstandsschot van Bart Dam pas achter de doellijn te pakken kreeg, 1-1. Even daarvoor was een wel of niet de Piershil-doellijn gepasseerde bal niet als geldig doelpunt erkend. Met nog vier minuten te gaan tot de rust waren de rollen volledig omgedraaid toen Benjamin Eenkhoorn de 1-2 binnenkopte.

Na de thee waren de bezoekers wat gevaarlijker voor het doel, maar wisten de score via Thomas van Peperstraten en Patrick van Duijl niet uit te breiden. Aan de overzijde moest de Goudswaardse defensie alert blijven op met name de doelgerichte acties van Piershil-captain Jacco Vink, maar doelman Bryan Huijzers liet zich niet passeren. Pas tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na uitstekend voorbereidend werk van Wouter Bijl tikte Ricardo Hoogwerf van dichtbij de 1-3 binnen. In de 88ste minuut bepaalde Joeri Heistek de einduitslag met een droge knal op 1-4