Nootdorp – SHO


Nu de wedstrijd Nootdorp-SHO (1-0) die vijf weken geleden werd afgelast is ingehaald, zit de eerste periode in 1B er op. Vorig jaar werd SHO met 17 punten winnaar van de eerste periode, maar dit keer finishten de Beijerlanders met ”slechts” 12 punten op plaats zes, nog net voldoende voor een plaatsje in het linkerrijtje. Toch enigszins tegenvallend om dat het dozijn punten in de vier duels op de Kikkershoek bijeen werden vergaard. In het kwartet wedstrijden die op vreemde bodem werden afgewerkt stond het team van trainer Sander Fakkel na negentig minuten steeds met lege handen. En terugkijkend kan worden gesteld dat er vier keer weldegelijk meer in had gezeten voor de wit/zwarten.
Al vertellen de doelcijfers van 10-3 in uitwedstrijden misschien wel het hele verhaal van het probleem en dat is toch het maken van doelpunten op verplaatsing. In eigen huis trof SHO al elf maal het vijandelijke doel en daar steken de drie uitdoelpunten waarvan twee in de openingswedstrijd tegen Forum Sport toch wel schril bij af. En er zijn natuurlijk verklaringen voor. Ricky Bokhoven raakte in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Voorschoten’97 zwaar geblesseerd en heeft al zes wedstrijden moeten toekijken en het lijkt er op dat Bokhoven de resterende vier duels van dit kalenderjaar ook aan zich voorbij moet laten gaan. Daarnaast moest in de wedstrijd tegen Nootdorp Jasper Huisman ook al verstek laten gaan. Dat maakt het variëren aan het front er voor de SHO-trainer ook niet makkelijker op.
Aan de andere kant kunnen de zelf opgeleide talenten nu de kans grijpen om zich nadrukkelijk te manifesteren.
De inhaalwedstrijd in de regio Haaglanden was een treffen tussen twee elftallen met een zeker ”trauma”. De gastheren hadden op eigen veld nog niet gewonnen terwijl SHO, zoals bekend, in uitbeurten hetzelfde lot beschoren was.

Op de matige Nootdorpse grasmat, die aan het einde van het seizoen zal worden vervangen, kon SHO wonderwel toch aardig uit de voeten. Zeker in het eerste half uur waren de Beijerlanders -waar Ingmar van Bruggen, Ricky Bokhoven, Danny Kerpel en Jasper Huisman ontbraken- de bovenliggende partij.

Het leverde een aantal aardige mogelijkheden op. Halverwege deel een had Andrew van Tiggelen net te weinig controle over de bal om trefzeker te worden. Een vrije trap van Kevin Angel Queijo verdween met een fraaie curve over de muur maar belandde in handen van de sluitpost. Daarna lukte het Nootdorp om er wat meer uit te komen waardoor doelman Konings een paar venijnige ballen -overigens prima- te verwerken kreeg. In de slotfase nog kansen voor Pieters, op aangeven van Breevaart loeihard naast, en Kevin Angel zag een schot door doelman Augustinus met de voeten gekeerd worden.

Voor de tweede helft paste Fakkel een wissel toe. Gerrit Fix bleef in de kleedkamer en voor hem kwam Tim de Pender. Ook nu had SHO weer de regie al moest het beducht blijven op snelle uitvallen. Na een uur had Augustinus een prima reflex op een inzet vanaf slechts een paar meter van Mitch Fransen. Uit de volgende en afgeslagen corner kwam de bal weer bij Fransen die zijn schot zag afketsen op een arm van een Nootdorper. Pas na nadrukkelijk appelleren wees scheidsrechter Bogards naar de stip. Mitch Fransen, die tegen Heinenoord en Poortugaal vanaf elf meter de respectievelijke sluitposten het nakijken gaf maar in de beslissende strafschoppenserie tegen Soccer Boys faalde, zag ook nu zijn pingel door de keeper uit het doel geranseld worden.

Kort daarna was Nootdorp bijna succesvol maar de bal werd door Andrew van Tiggelen uit de doelmond gerost. Het was toch een veeg teken op mogelijk naderend onheil. Eerst kwam Roy van der Pligt voor het laatste kwart Esra Pieters aflossen maar met nog een dik kwartier op de klok werd SHO toch onaangenaam verrast. Na een fel duel ter hoogte van de middenlijn, waarbij van Nootdorpse kant hands werd gemaakt wat niet gesignaleerd werd, ging de bal over de hele breedte naar de linkerkant waarna de hoog voorgegeven bal door aanvoerder Mike Hollenberg tegendraads onhoudbaar voor Konings in de verre hoek werd gekopt: 1-0.

Voor SHO werd het pompen of verzuipen, was een paar keer erg dicht bij de gelijkmaker maar Augustinus wist met kunst en vliegwerk zijn kooi schoon te houden. Bij SHO kwam als derde wissel Tommy Reedijk voor Rowdy Rijsdijk en diep in blessuretijd ging Augustinus nog in de fout door de bal tweemaal op te pakken en na wederom nadrukkelijk appelleren van Mitch Fransen leverde het SHO een indirecte vrije trap op net binnen het doelgebied. Maar zoals verwacht werd de in tweeën genomen vrije trap gekeerd door de geel/zwarte muur die op de doellijn was opgesteld.
Door de nipte overwinning is de degradant uit de hoofdklasse in ieder geval verlost van hun ”thuiscomplex”. De eerstvolgende uitbeurt voor SHO is 30 november tegen XerxesDZB, net als Nootdorp ook vorig seizoen nog hoofdklasser.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Gerrit Fix, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel; Andrew van Tiggelen, Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart;  Mitch Fransen, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Tim de Pender voor Gerrit Fix
67’ Roy van der Pligt voor Esra Pieters
87’ Tommy Reedijk voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunt:
59’ Mitch Fransen mist strafschop
72’ 1-0  Mike Hollenberg

Kaarten:
Scheidsrechter Quint Bogards had geel voor Esra Pieters van SHO en Jop Verhagen van Nootdorp.

19-11-2019 SHO – TAC’90 districtsbeker.
Dinsdagavond speelt SHO in het districtsbekertoernooi een thuiswedstrijd tegen TAC’90. De Hagenaars spelen in de eerste klasse zondag en staan na acht wedstrijden met 13 punten op de vierde plaats met een doelsaldo van plus 14! In hun laatste thuiswedstrijd speelden zij met 4-4 gelijk tegen FC Boshuizen. Aanvang 20.00 uur.

23-11-2019 SHO – VELO
Zaterdag speelt SHO thuis regen VELO. De ploeg uit Warteringen promoveerde uit de tweede klasse maar staat met vier punten, behaald in uitwedstrijden, onderaan. Bij Heinenoord won VELO met 1-0 en bij Neptunus-Schiebroek werd het 3-3. Aanvang 14.30 uur.