Lezing wonen in een Tiny House

| 21 nov |

Wonen in een Tiny (klein) house is erg populair. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Tiny houses zijn woningen van niet meer dan 50 vierkante meter. Het zijn volwaardige woningen, maar dan klein. Bij het ontwerp en de bouw wordt er slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny house is meestal zelfvoorzienend, waardoor je niet afhankelijk bent van derden voor water en elektra. Er zijn vele redenen om te kiezen voor een Tiny lifestyle. Bijvoorbeeld je eco-voetafdruk verkleinen, duurzaam omgaan met materialen en je omgeving, zelfstandig zijn, lage kosten of de mogelijkheid om je eigen huis ontwerpen en bouwen.

Sinds mei 2017 wonen Jan-Willem en Noortje in een Tiny house. Deze hebben ze zelf ontworpen en zelf gebouwd. Ze vonden dit zo leuk dat ze besloten andere mensen hiermee te helpen. In de vorm van de Tiny House Academy geven ze les in ontwerpen en delen ze kennis betreffende zelfbouw. Doordat ze zelf ervaren hoe het is om zo te leven, kunnen ze naast bouwkundige en technische kennis ook vertellen over het wonen en innoveren van je Tiny house. Inmiddels hebben ze een boek uitgegeven, getiteld: Bouw je eigen Tiny house.

Bij de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum komen ze op donderdag 21 november om 19:30 uur daar een lezing over geven. Hoe is het om te wonen in een Tiny house en hoe je dit zelf kan opzetten. Meer informatie over Jan-Willem en Noortje is te vinden op: www.tinyhouseacademy.nl en inschrijven kan via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard of bij een van onze medewerkers aan de balie. Kosten voor deze lezing zijn 10 euro of 8 euro met je biebpas.