Leerzame en soms natte excursies bij De Peerdegaerdt

Leerlingen van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel bezochten deze week landgoed De Peerdegaerdt in Strijen. Op verschillende dagen werd er over het hele landgoed gespeurd en werden lastige vragen opgelost. Er werd geplukt in de boomgaard, waar zelfs bomen stonden die meer dan 100 jaar oud waren! De geplukte appels en peren werden geschild en vervolgens ‘versapt’. Voor iedereen was er een beker overheerlijk, vers sap.
Ook konden de leerlingen een insectenhotel bouwen en de hoop is natuurlijk dat die hotels straks in het voorjaar in hun eigen tuin druk bezocht gaan worden.

Op de dag dat het heel regenachtig was, konden de kinderen uilenballen pluizen. In een boom vlakbij de tent huizen twee ransuiltjes. Mooi om de natuur zo dichtbij te aanschouwen en er in bezig te zijn!