Kerstconcert mannenkoren Martin Mans in Oud-Beijerland

| 11 dec |

Op woensdag 11 december 2019 geven de twee projectkoren van Martin Mans; het Groot Mannenkoor Midden-Nederland en het Zuidwester Mannenkoor een gezamenlijk kerstconcert in de Hervormde Dorpskerk in Oud-Beijerland. De zangers zijn in enkele repetities klaargestoomd om een gestroomlijnd programma neer te zetten. Martin Mans boogt op jarenlange ervaring met mannenkoren en weet de stemmen tot een homogeen klinkende eenheid te vormen en er enkele solistisch bovenuit te tillen.

Het programma begint met een wervelende Kerstintrada die door de dirigent zelf geschreven is. Daarna volgen liederen als: Vol van Pracht, Daar blonk een Ster, Stille Nacht en The Royal Line. Aan het orgel zit de Urker organist Hendrik van Veen die de begeleiding voor zijn rekening neemt. Daarnaast brengt hij een kerstimprovisatie ten gehore op het Van Oeckelen-orgel. De luisteraar krijgt een gevarieerd programma voorgeschoteld met koor- en solozang en instrumentale muziek.

 

 

Datum: woensdag 11 december 2019
Locatie: Hervormde Dorpskerk, Kerkstraat 57, Oud-Beijerland,
Aanvang 20.00 uur.

Toegang € 15,=. Online € 12,50!

Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 11,= en kinderen t/m 11 jaar € 5,=. Reserveren en online bestellen kan op: www.martinmans.nl of op 06-25391903.

Voorverkoop van kaarten bij: VVV-Oud-Beijerland, Waterstal 3 en Bijbelkiosk Hoekschewaard, Oostdijk 8-10 Oud-Beijerland.

Projectkoren Martin Mans

Het Groot Mannenkoor Midden-Nederland komt uit Waarder en het Zuidwester Mannenkoor uit Sommelsdijk. Beide zijn enkele jaren als projectkoor bezig en een vaste kern van zangers vormt zich onder de deelnemers. Een project bestaat uit ca. drie repetities en drie concerten. Deelnemers kunnen zich per project aanmelden. Het repertoire van de koren bestaat uit geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire muziek. In dit project ‘Muzikale Winterreis 2019’ staat kerstmuziek centraal.

Een groot bevrijdingsproject gaat van start in het vroege voorjaar van 2020. Hierin wordt gerepeteerd voor de bevrijdingsconcerten in mei van dat jaar waarvoor het Canadese koor ‘Libertas’ van Martin Mans naar Nederland komt.