Heinenoord ook niet langs Forum Sport

SV Heinenoord

Ondanks een goede trainingsweek is het de mannen van coach Joop Hiele niet gelukt de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Na een geslaagde operatie aan de arm van keeper Nick Vervoort afgelopen week, die op de tribune zat, kan het herstel en revalidatie beginnen. Derhalve Dillan Heijnen in het doel en de verdediging met Anthal en Toine v.d. Berg, Martijn Terlouw en Davy Kaptein, vertrok De Noord vol goede moed naar Voorburg. Omdat de wedstrijd van het tweede elftal wat was uitgelopen, was de aftrap ruim 10 minuten later. Het eerste kansje was voor Noel Goossens, die op de juiste plek werd aangespeeld, maar de bal wat te hard van zijn borst stuitte en een prooi werd voor de thuisploeg. Met windje mee kwam het antwoord van de ploeg van Dennis de Turk via de snelle Oalid Falk, die Jeroen Reinking weg stuurde, maar gelukkig kon Larbi El Harouchi op tijd ingrijpen en was dit gevaar gekeerd. Het was echter uitstel van executie, want dezelfde Oalid Falk kon ongehinderd oprukken en liet in de 14e minuut weliswaar een zondagsschot los, wat in de kruising belandde achter de verbouwereerde Dillan Heijnen en dat betekende 1 – 0.
Even later raakte Arto Dielhof geblesseerd en werd vervangen door Ramon Salas. Zijn eerste aktie was in de ogen van scheidsrechter Kamal El Hajjaji uit Amsterdam te fel, wat hem op een gele kaart opleverde. Heinenoord ging op jacht naar de gelijkmaker maar dat pakte na ruim een half uur spelen verkeerd uit, toen Luuk Godbloed, ( familie van JORIS ??? ) op links naar binnen ging om d bal voor zijn goeie voet te krijgen, vervolgens uithaalde en via de binnenkant van de paal de 2 – 0 binnen schoot. Nadat een gevaarlijke voorzet van Edoardo Saurwalt op tijd door aanvoerder Toine v.d. Berg werd weggehaald en Martijn Terlouw de vrije trap van Nychel LÁmi onschadelijk had gemaakt brak de rust aan.

Ongewijzigd begonnen de gasten aan het tweede bedrijf met windje mee en een combinatie tussen Jordey van Dam en Larbi El Harouchi , die vol op de pantoffel uithaalde, echter via een tegenstander van richting werd veranderd en toch nog een hoekschop opleverde. Dit gaf de burger moed en de Noord werd met veel meer strijd en inzet sterker, wat bijna op de aansluitingstreffer leidde toen een uitstekend genomen vrije trap van Jordey van Dam bedoeld om op het hoofd van Toine v.d. Berg te komen, helaas kwam de aanvoerder een centimeter te kort om af te ronden. Met nog een half uur te gaan werd de moe gestreden Larbi El Harouchi vervangen door Tobi Fasanya. Dit bleek geen succes want hij liep vrij snel tegen een gele kaart aan en kreeg later zijn tweede, zodat hij vroegtijdig kon gaan douchen. Toch kwam de verdiende aansluitingstreffer door heel goed doorgaan van Sander de Heus zoals hij dat kan en met een prima schot de Voorburgse sluitpost het nakijken gaf. 2 – 1. Menigeen vroeg zich af, hoe het kan, dat niet meteen met deze instelling werd gespeeld.

Alles liep ineens gesmeerd en het wachten was op de gelijkmaker, die er helemaal in zat. Vooral toen Martijn Terlouw vanaf de middellijn de bal veroverde, nog een aantal tegenstanders passeerde en bij de achterlijn een perfekte voorzet afleverde, die voor Noel Goossens zo voor het intikken was, maar de toch al niet gelukkige spits kreeg de bal op zijn scheenbeen, zodat deze 100% kans verloren ging. Uiteraard werden de ruimtes steeds groter, maar door een paar uitstekende reddingen van Dillan Heijnen bleef de stand ongewijzigd en ging de Noord wederom met lege handen naar huis. Het bestuur gaf na afloop toe de slotfase met billen knijpen te hebben gevolgd en erg blij was toen het eindsignaal klonk.

De Noord zit nog steeds in een moeilijke fase en wacht met smart op de eerste overwinning. Misschien gaat dat a.s. zaterdag gebeuren tegen Die Haghe. Het zou natuurlijk fantastisch voor iedereen zijn, maar vooral voor de familie v.d. Berg, die een heel bijzondere dag vieren. Het mooiste verjaardagscadeau is natuurlijk de volle winst te pakken op de Hagenaars en laten wij daar met z’n ALLEN voor gaan.

OPSTELLING.

Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Davy Kaptein – Toine v.d. Bergt – Sander de Heus – Larbi El Harouchi – ( Tobi Fasanya ) – Jordey van Dam – Noel Goossens – Remco Buist – Arto Dielhof – ( Ramon Salas).