Heinenoord door naar volgende ronde.

SV Heinenoord

Na een moeizame overwinning tegen 3e Klasser V.V.O.R. zijn de mannen van coach Joop Hiele er in geslaagd, de volgende bekerronde te bereiken. Weliswaar met een aangepast elftal, omdat er een aantal licht geblesseerden werden gespaard voor volgende week tegen de koploper sv Poortugaal. Jordey van Dam, Noel Goossens en Arto Dielhof werden vervangen door Joe Nyero,Le-Shwan Lisse en Dogukan Kulup. Dillan Heijnen was afwezig en werd voortreffelijk vervangen door Mark van Anrwerpen en hield de NUL. In het eerste bedrijf werden zeker 5 levensgrote kansen gemist.
In de beginfase kopte Martijn Terlouw keihard binnen, maar werd door een reflex van doelman Danny van Slegtenhorst weer in het veld geslagen voor de voeten van Sander de Heus, die had af moeten ronden, echter ver over schoot. De kopbal van Remco Buist even later kwam in het zijnet en ook Joe Nyero liet de volgende kans onbenut. De vrije trap van Larbi El Harouchi werd schitterend ingeschoten door Remco Buist, maar dit glaszuivere doelpunt werd door scheidsrechter Martin de Witte uit Rotterdam afgekeurd wegens buitenspel . Ass, scheidsrechter Dion v.d. Kieboom grapte langs de lijn: Het was wel zijn grote teen, maar ja, er is toch geen VAR. Na een half uur spelen werd de schiettent geopend. Ongelooflijk, dat na 5 keer vuren van o.a. Remco Buist, Joe Nyero en Sander de Heus de bal steeds niet over de lijn ging en de stand nog steeds op de brilstand stond 0 – 0. Dan maar van afstand, dacht Larbi El Harouchi, maar ook zijn enorme pegel inde 37e minuut spatte op de kruising uiteen.

Het tweede bedrijf begon weer met een aantal kansen, maar de Rotterdammers gaven geen krimp en het zou toch niet zo zijn, dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Eindelijk maakte Joe Nyero in de 79e minuut het verlossende doelpunt uit een voorzet van Dogukan Kulup. 0 – 1. Uit een voorzet van Joe Nyero maakte Dejan de Feiter aan alle onzekerheid een einde en bracht de eindstand op 0 – 2.

Zoals gemeld a.s. de TOPPER tegen sv. Poortugaal. Aanvang : 14.30 uur.

OPSTELLING.

Mark van Antwerpen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Davy Kaptein – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Sander de Heus – ( Dejan de Feiter ) – Larbi El Harouchi – Remco Buist – Le-Swan Lisse – ( Dogukan Kulup ) – Joe Nyero.