Heinenoord-Die Haghe

SV Heinenoord

Heinenoord pakt eerste overwinning

Eindelijk is het de mannen van coach Joop Hiele gelukt, de eerste overwinning van deze competitie binnen te halen. Voor het team, de club maar vooral voor de familie v.d. Berg was dit het mooiste cadeau voor de jarigen die een uitbundig feest hebben gevierd in Alcasar. De eerste helft begon met elkaar wat aftasten en in de 7e minuut met het eerste schot van Ramon Salas, wat voor doelman Bas Drost geen probleem was. Na bijna een half uur spelen werd de voorzet van Anthal v.d. Berg in eerste instantie weggehaald, vervolgens nogmaals voor het doel geslingerd en dit keer fraai ingekopt door Jordey van Dam. 1 – 0. Heinenoord ging door en de ene pass van Davy Kaptein werd gevolgd door de andere pass van aanvoerder Toine v.d. Berg, dan ingeschoten door Sander de Heus of Jordey van Dam, maar steeds stond de Haagse sluitpost op de juiste plaats. Toen Ricardo Rosario Lopes er op snelheid vandoor was gegaan, moest Martijn Terlouw alle zeilen bijzetten, maar was op tijd dit gevaar op te lossen. Op slag van rust was het nog even schrikken, toen wederom Ricardo Rosario Lopes maar net over kopte.

Het tweede bedrijf begon met een fel Die Haghe, die waarschijnlijk door trainer Wim de Jong waren toegesproken. En wat zo vaak al gebeurd was na een voorsprong, kon die ook dit keer niet behouden worden. Al in de 48e minuut kwam een afvallende de bal op de pantoffel van aanvoerder Mitchell de Bas, die nog nooit had gescoord, maar nu uithaalde en tot ieders verbazing achter de nog het meest verbaasde doelman Dillan Heijnen zag verdwijnen. 1 – 1. Zou een overwinning dan ook deze zaterdag niet over de streep worden gehaald ?? Met veel strijd en inzet was het gehele team er van overtuigd, dat van deze tegenstander niet verloren mocht worden. Een van de grote voorbeelden om volop in de strijd te gaan was Davy Kaptein en zag zijn werklust met en prima voorzet worden beloond door Jordey van Dam die de voorsprong op 2 – 1 bracht. De Noord ging massaal door en kwam via Sander de Heus bijna op een grotere voorsprong, echter met veel moeite voorkwam de Haagse sluitpost een treffer. Aan de andere kant moest Dillan Heijnen zich volledig strekken om de bal met de vingertoppen over de lat te tikken na een vrije trap van Peter de Kleer. Een voorzet van Jordey van Dam werd hard en zuiver ingekopt door Sander de Heus, maar met een katachtige redding wist doelman Bas Drost een treffer te voorkomen. In de 84e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Remco Buist, na diverse pogingen de eindstand op 3 – 1 bracht. Een heerlijke overwinning en met deze inzet zullen er ongetwijfeld meer komen.

a.s. zaterdag volgt de wedstrijd om de K.N.V.B. districtsbeker tegen V.V.O.R.

OPSTELLING.

Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Davy Kaptein – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Sander de Heus – Larbi El Harouchi – Jordey van Dam – Noel Goossens – ( Joe Nyero )- Remco Buist – Dillan Heijnen.