GOZ – SCO

Beide ploegen hadden nog geen punten verspeeld in de voorgaande wedstrijden, de winnaar van dit duel zou dan ook na vandaag de enige lijstaanvoerder zijn in de 4e klasse H.

Een duel op het scherpst van de snede dus. Nee dus dat niet.

Het wedstrijdbeeld was en bleef van twee ploegen die wilde voetballen, aan beide kanten respect voor de tegenstander. Snelle combinaties over en weer. Kansjes waren er wel, zoals in de 2e minuut een mooie aanval die eindigt bij Jeroen de Ruiter, die vrij kan schieten in het strafschopgebied, maar zijn schot, nou ja schot, eerder een niet bedoelde terugspeelbal is een makkie voor de keeper. Aan de andere kant was het Charlo Hassel die op de achterlijn het de verdediging van GOZ moeilijk maakte maar doelman Ryan Wemmers kon de bal makkelijk controleren. Het is pas in de 19e minuut dat GOZ gevaarlijk op doel schiet in de persoon van Niels de Visser dit schot kan doelman Rick Groenendijk tot de eerste hoekschop van GOZ verwerken. Aan de andere kant is het Wesley Sturrus, die op de rand van de “16” een schot loslaat dat net over gaat.

In de 25e minuut is er een vlotte aanval, waar MIKE in t Veld de bal diep speelt op Niels, deze komt aan de rand van de “16” vrij en haalt direct uit vanuit een onmogelijke hoek, alleen voor Niels niet en hij scoort de 1-0. Niet veel later is het Arnold Coppens die zich vrij speelt op rechts, vanaf de achterlijn geeft hij hard voor, maar de bal wordt door iedereen gemist.

Naar de thee met 1-0 stand.

Het is direct na de aftrap dat Niels zich vrij speelt op de rand van de “16” en net naast schiet. Hierna is het SCO dat een overwicht krijgt, veel aan de bal is en ook de duels weten te winnen, echter tot uitgespeelde kansen komt het niet, GOZ krijgt wel was vrije schoppen te nemen op enkele meters van strafschopgebied, maar Ferry de Heer zijn “streep” gaat net naast en 10 minuten later eindigt zijn tweede vrijeschop zijnde een boogbal in de ballenvanger.

Het is in de 86e minuut waar Gerben de Winter ( in het veld gekomen voor Rick Jeanson) langs de lijn snelt en de over de breedte naar de opkomende Niels schiet, Niels neemt de bal direct op de schoen en scoort de 2-0.

Na 4 minuten blessure tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Potuijt voor de laatste keer.

Volgende week speelt GOZ om 14:30 uit bij ZBVH, dat vandaag met 1-0 verloor van NBSVV.

SCO speelt thuis tegen Pernis , dat vandaag verloor met 1-5 van Abbenbroek.