Eerste gezin geniet met volle teugen van Droomdag

Het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland heeft vanwege de mooie en feestelijke doorkomst in 2018, een derde prijs gewonnen. Dit was een geldbedrag van € 12.500,–. Dit bedrag is volledig gedoneerd aan de Stichting Droomdag, met als doel dat dit bestemd zou blijven voor gezinnen in de Hoeksche Waard. Op zaterdag 26 oktober heeft de familie Van Stokkom uit Oud-Beijerland,dankzij deze gift, als eerste een geweldige dag gehad. Ze beschrijven dit zelf als volgt:

Familie van Stokkom

Zaterdag 26 oktober mochten wij naar de Droomdag van Stichting Droomdag. Het was een dag vol ontzettend gave verrassingen.

Vooraf vonden we het wat ongemakkelijk dat wij aan deze dag mee mochten doen. We hebben dit besproken maar we bleken hier zeker wel voor in aanmerking te komen.
Mijn diagnose en de daarop volgende chemo’s en operaties waren in 2016. Het was een heftige periode, met name in verband met onze kinderen die toen 4 en 6 jaar waren. Je wil ze ontzettend graag onbezorgd laten opgroeien en ineens is dat niet meer zo.

Het leven is nu compleet anders dan voordat ik ziek werd.
We beseffen hoe kwetsbaar het leven is en hoe je moet genieten van al het moois dat je meemaakt. Maar we worden ook nog altijd geconfronteerd met regelmatige controles, littekens en de bijwerkingen van de – nog jarenlange – medicatie, waarmee ik hoop dat de kanker niet meer terug komt. Ik zie het helaas te vaak om mij heen toch fout gaan. We proberen daar niet te veel over na te denken, maar de angst die wij gekend hebben raak je nooit echt meer kwijt. Dat merken wij ook aan de kinderen. Ondanks dat je ze probeert zo veel mogelijk kind te laten zijn, krijgen ze zoveel meer mee dan je soms beseft of zou willen.

Dan zijn dagen als een Droomdag zo fantastisch. Ze wisten dat deze dag georganiseerd werd voor kinderen waarvan één van de ouders langdurig ziek is. We zijn heel dankbaar dat wij hierbij aanwezig mochten zijn. Bij aankomst werden we ontvangen over een rode loper, met een applaus van alle begeleiders die er deze dag bij aanwezig waren. We werden van het begin tot het eind in de watten gelegd. Drinken, eten, lekkers én allemaal heel erg leuke verrassingen. We hadden 2 ontzettend lieve, gezellige begeleiders die ons de hele dag van verrassing naar verrassing brachten terwijl ze alles op foto en film vastlegden. De kinderen, maar ook wij zelf, wisten niet wat we mee maakten! Van (alcoholvrije) champagne drinken tijdens een rit in een limousine, uilen vasthouden, een fotoshoot, tot aan mee mogen racen in een échte Porsche en Lotus met als afsluiter meevliegen in een helikopter! Het is onbeschrijflijk als je je afvraagt hoe je dochter uit de race auto zal stappen en je verwacht haar met een wit angstig gezichtje aan te treffen, dat ze dan met een smile van oor tot oor de rest van de dag stralend rond loopt. Of als je je zoontje toch een klein beetje ‘pusht’ als hij de helikopter niet in durft en hij na de vlucht zegt ‘’ dit was het leukste van mijn hele leven’’.
En wat dan toch ook wel weer het mooie, nuchtere, van kinderen is, als ze op de terugweg vragen ‘’ Als je nu nog een keer kanker krijgt, mogen we dan weer?’’. We vinden het ook echt geweldig dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor de Roparun en voor stichtingen zoals Droomdag en Opkikker. Deze dag neemt niemand ons meer af, een prachtige herinnering!

Stichting Droomdag

Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder ernstig of langdurig ziek is. De dromen van het gezin staan hierbij centraal, waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke mogelijkheden van de gezinsleden. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn.

De Stichting wil een zo compleet mogelijke Droomdag organiseren. Organisatie en financiën zijn volledig in handen van de stichting zodat het gezin optimaal met en van elkaar kan genieten.

Oproep voor aanmelding van een Droomdag

Het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland hoopt van harte dat de Droomdagen die dankzij deze gift gerealiseerd kunnen worden, terecht komen bij gezinnen in de Hoeksche Waard. Via de website www.stichtingdroomdag.nl kunt u uw gezin of een gezin dat u kent, aanmelden. Het Doorkomstcomité roept inwoners van de Hoeksche Waard op om niet te bescheiden te zijn om zo’n aanvraag in te dienen.

Roparun 2020

In 2020 start de 29ste Roparun op zaterdag 30 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, komen ze voor de 12e keer door Oud-Beijerland. Het Doorkomstcomité is alweer druk bezig om een mooie en stimulerende doorkomst te organiseren in Oud-Beijerland.