Drukbezochte dorpsbijeenkomst ‘Klaaswaal centraal’

‘Samen moeten we er de schouders onder zetten. Het zou mooi zijn als we tot een Akkoord van Klaaswaal kunnen komen’. Met deze woorden eindigde dorpswethouder Harry van Waveren zijn inleiding tijdens de drukbezochte dorpsbijeenkomst ‘Klaaswaal centraal’ die gisteren plaatsvond in sportzaal De Bongerd. Vervolgens gingen bezoekers, onder leiding van Gert van ’t Hof, met elkaar, met medewerkers van de gemeente en een bijna voltallig college in discussie over diverse onderwerpen. Aan het eind van de avond lieten zo’n 30 inwoners hun contactgegevens achter. Zij gaven aan actief mee te willen denken over de toekomst van hun dorp. Een grote stap richting het akkoord.

Ongeveer 300 inwoners lieten zich informeren over allerlei ontwikkelingen die op dit moment en in de nabije toekomst in Klaaswaal spelen. De belangrijkste daarvan is natuurlijk de randweg. Zowel voor- als tegenstanders lieten van zich horen tijdens – soms pittige – discussies. Ook werd er gesproken over andere onderwerpen zoals onder andere het voorzieningenniveau, de verkeersveiligheid in en om Klaaswaal, woningbouw, de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte en het verenigingsleven.

Na afloop waren de reacties positief

Inwoners voelden zich gehoord en vonden het een goede bijeenkomst. Toch waren sommigen ook wat terughoudend. Het proces rond de randweg speelt al jaren en zij vroegen zich af wanneer een en ander eindelijk concreet wordt. Ook gaven zij aan dat de communicatie over het project beter kan.

Dorpswethouder Van Waveren was na afloop heel tevreden met de getoonde betrokkenheid, de hoge opkomst en de nuttige gesprekken die gevoerd zijn.

Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt

In dit verslag worden de punten opgenomen die deze avond aan de orde kwamen. Ook komen hierin de antwoorden terug die mensen mailden op de vooraf gestelde vragen ‘Wat gaat goed en wat kan beter?’. Alle deelnemers die zich per e-mail hadden aangemeld krijgen het verslag toegestuurd. Daarnaast komt het verslag op de website van gemeente Hoeksche Waard te staan.