Brielle – SHO

Na twee uitwedstrijden verloren te hebben was het de vraag of SHO op bezoek bij Brielle in de derde uitbeurt de eerste punten op vreemde bodem zou kunnen pakken. En dat zou zomaar kunnen want de laatste twee keer dat SHO op het Geuzenpark aantrad werd met 6-3 en 3-1 gewonnen. En als voorwedstrijd speelden de tweede elftallen van Brielle en SHO tegen elkaar wat een 3-0 overwinning voor het team van Alex de Graaf opleverde. Dus de kaarten voor Fakkel cs lagen op voorhand uitermate gunstig.

Wegens omstandigheden was aanvoerder Dennis Groosjohan absent en werd het centrum nu gevormd door Bob Bison en Danny Kerpel. Gerrit Fix kwam erin als rechtsachter en Andrew van Tiggelen fungeerde, net als zijn vader vroeger, als linksback. SHO begon met windvoordeel en dat leverde na ruim tien minuten een kans op voor Jasper Huisman maar na zijn stevige uithaal eindigde de bal op de lat. Na ruim een kwartier raakte Danny Kerpel geblesseerd maar kon verder. Na een schot van Van Tiggelen, dat een meterje naast het doel verdween, en een mogelijkheid voor Mettrop van Brielle die strandde op Peter Konings besloot Kerpel toch om het voor gezien te houden en hij werd vervangen door Roy van der Pligt als middenvelder waardoor Robin Winkels een linie zakte. Tweemaal was SHO in de eerste helft  kansrijk. Op aangeven van Huisman schoot Giovanni Breevaart na een halve draai naast en met de rust al in zicht verdween de bal na een goedlopende aanval in het zijnet.

Na de pauze twee ongewijzigde elftallen met bij SHO de enige omzetting dat de backs van positie hadden gewisseld. Het ging ook nu weer gelijk op met weinig spektakel voor de doelen. Dat was in eerdere edities van de wedstrijd wel anders met in totaal 21 doelpunten in drie wedstrijden.
Maar nu domineerden de beide defensies die de zaakjes aardig voor elkaar hadden. Er was een mogelijkheid voor Mitch Fransen maar de bal hobbelde naast en een vrije trap van Briele smoorde in de muur. Voor het laatste kwart stuurde Fakkel Tim de Pender het veld in voor Roy van der Pligt. De Pender maakte vorige keer als invaller bij 1-1 in de slotfase twee doelpunten waardoor SHO er alsnog met de volle winst vandoor ging. Maar verder dan een afzwaaier kwam de nog steeds maar zeventienjarige niet.

Het leek tot aan de 90e minuut op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien toen uit het niets de thuisclub alsnog -onverdiend- op voorsprong kwam. Gerrit Fix leek een hoog voorgegooide bal simpel op te kunnen ruimen maar hij raakte het leer he-le-maal verkeerd waardoor de bal met een vreemde curve zo buiten bereik van Peter Konings in het doel viel: 1-0.

In de extra tijd probeerde SHO nog wel om de gelijkmaker af te dwingen maar in de slotseconde profiteerde Lex van Dommelen van de ruimte en maakte ook nog 2-0. Daarmee kreeg de thuisclub eigenlijk meer dan het verdiende na anderhalf uur geploeter. Voor de derde keer staat SHO onnodig met lege handen na een wedstrijd op vreemde bodem.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Gerrit Fix, Danny Kerpel, Bob Bison, Andrew van Tiggelen; Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Kevin Angel, Mitch Fransen, Jasper Huisman.
Wissels:
25’ Roy van der Pligt voor Danny Kerpel
68’ Tim de Pender voor Roy van der Pligt
Doelpunten:
90’ 1-0 Gerrit Fix (ed)
90+5’ 2-0 Lex van Dommelen
Kaarten:
Scheidsrechter Albert de Jong had geel voor Robin Winkels van SHO en Thom den Boer, Brian Smits en Luke Corver van Brielle.

16-11-2019 Nootdorp – SHO
Zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Nootdorp op het programma. Voor beide clubs cruciaal omdat Nootdorp in eigen huis nog met lege handen staat en hetzelfde geldt voor SHO op vreemde bodem.
Aanvang 14.30 uur.