Zestien medailles tijdens tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie te ’s-Gravendeel 2 november 2019

Zaterdag 2 november 2019 werd het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen, dit keer in Zwembad de Wellen te ’s-Gravendeel.

Deelnemende verenigingen: Rotterdam Swimming (Rotterdam), ACZ (Capelle aan den IJssel), ZV Strijen en ZVS (´s-Gravendeel)

De wedstrijd werd geopend met de dames 200 meter vrije slag waarbij Marion Brobbel, Dewi Sint-Nicolaas en Alianne Rollof aan de start verschenen. Marion zwom zichzelf helemaal leeg en ging daardoor maar liefst tien seconden sneller dan haar inschrijftijd. Later in de wedstrijd deed zij dit nog een keer op de 50 meter schoolslag waarbij ook Dewi Sint-Nicolaas een nieuw PR zwom.

Vandaag stond er ook een 200 meter wisselslag voor de jeugd op het programma. Grace van den Berg, Evelien van Leenen en Jens van Mastrigt zwommen dit alle drie voor het eerst waarbij Van den Berg en Van Mastrigt een zilveren medaille te behalen! Later in de wedstrijd zwom Grace ook nog eens naar een derde plaats op de 50 meter vrije slag!

Renzo van Boven behaalde een bronzen medaille op de 50 meter schoolslag en later een zilveren plak op de 200 meter vrije slag. Roan Craenen snelde naar zilver op de 100 meter rugslag en verbeterde daarmee zijn oude tijd met een seconde. Renske van Antwerpen volgde zijn voorbeeld en snoepte op de 50 meter vlinderslag twee tellen van haar vorige PR af.

Jana Willemstein en Lieve van den Berg zwommen 50 meter schoolslag en behaalden daarop respectievelijk goud en brons. Verderop in de wedstrijd zweom Jana nog naar een nieuw flitsend PR op de 100 meter rugslag door er maar liefst zeven seconden onder te zwemmen.

De jongste zwemsters in de categorie minioren 4 mochten vandaag 25 meter vrije slag zwemmen. Lisa Maat was de snelste, Simone Brobbel werd tweede en Inés Soto Wensveen werd derde. Vierde en vijfde werden Lynn Schoester en Roos Hartman dus ZVS vulde daarmee de complete top vijf. Ook zwommen dezelfde meisjes 50 meter schoolslag waarbij Ines eerste werd, Lynn tweede en Roos derde. Voor Lynn was dit haar eerste wedstrijd!

Tot slot was het een speciale dag voor Nienke Willemstein. Zij wist vandaag haar allereerste medaille te behalen. Ze zwom zo hard als ze kon en met een tijdsverbetering van vier seconden onder haar oude tijd was dit resultaat goed genoeg voor een derde plaats.

Met zestien medailles sloten we deze wedstrijd in ons vertrouwde thuisbad met succes af.

Goud:

Jana Willemstein (50 meter schoolslag), Inés Soto Wensveen (50 meter schoolslag) en Lisa Maat (25 meter vrije slag)

Zilver:

Grace van den Berg (200 meter wisselslag), Lynn Schoester (50 meter schoolslag), Jens van Mastrigt (200 meter wisselslag), Renzo van boven (200 meter vrije slag), Simone Brobbel (25 meter vrije slag), Roan Craenen (100 meter rugslag) en Renske van Antwerpen (50 meter vlinderslag)

Brons: Nienke Willemstein (100 meter vrije slag), Renzo van Boven (50 meter schoolslag), Lieve van den Berg (50 meter schoolslag), Roos Hartman (50 meter schoolslag), Grace van den Berg (50 meter vrije slag) en Inés Soto Wensveen (25 meter vrije slag)