Zorgwerkgevers Zuid-Holland Zuid zetten bus in om personeelstekorten te verkleinen!

Ook in de regio Zuid-Holland Zuid zijn de tekorten aan voldoende, gekwalificeerd personeel in zorg en welzijn een groot probleem. De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid (WGV ZHZ) heeft als doel gezamenlijk oplossingen te vinden voor de arbeidsmarktvraagstukken die er liggen.

Deze gezamenlijke oplossingen is er onder andere in de vorm van een vacaturesite met alle vacatures in zorg en welzijn in de regio (www.zorgenwelzijnwerkt.nl). Dit is het regionale portaal voor iedereen die werkt, of wil gaan werken, in zorg en welzijn. Om deze website bij een groot publiek onder de aandacht te brengen is er een speciale bus ontworpen in samenwerking met de campagne ‘IK ZORG’ van het ministerie van VWS. Op deze bus zijn verschillenden portretten te zien van medewerkers uit zorg en welzijn, met daarbij een quote waarom zij zo graag werken in de zorgsector. De bus zal vanaf 2 november a.s. een jaar lang in (de omgeving van) Dordrecht en Gorinchem rondrijden. De kleurige portretten en pakkende quotes zijn echte eyecatchers. Daarmee is de bus een mooie (extra) middel om nog meer mensen te interesseren voor het werken in zorg en welzijn.