Zorgwaard doet mee aan Roparun 2020

Zorgwaard doet in 2020 mee aan Roparun. Een team bestaande uit medewerkers en een vrijwilliger is volop bezig met trainen en geld inzamelen voor het goede doel van dit evenement: palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Roparun vindt traditioneel plaats gedurende het Pinksterweekend. Het is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Met dit evenement ondersteunt Roparun goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

 

Missie
Deze missie onderschrijft het Roparunteam van Zorgwaard van harte, zegt teamcaptain Theus van der Poel. ‘Ook bij Zorgwaard verzorgen wij cliënten met kanker, vaak in de laatste fase van hun leven. Daarnaast kennen wij persoonlijk mensen in onze nabije omgeving die kanker hebben of hadden. Wij willen speciaal voor cliënten, vrijwilligers en collega’s onze sportieve prestatie neerzetten.’

 

Team volgen via Facebook
Het Roparunteam van Zorgwaard bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen. Dat is meer dan anderhalve marathon. Naast deze lopers bestaat het team uit vier fietsers die de lopers begeleiden en ook vijf chauffeurs, twee masseurs, vijf cateraars en een teamcaptain. In totaal zijn er 25 teamleden betrokken bij de sportieve prestatie. De activiteiten van het Zorgwaard Roparunteam zijn te volgen via Facebook (Roparun team 215 Zorgwaard).