Zinkweg verliest knotsgekke derby van GOZ

 
  Zinkwegse Boys verloor de streekderby thuis tegen GOZ met een zeer merkwaardige score. Het werd 3-7 en dit na nota bene een 3-2 voorsprong bij rust. Even eerst de wedstrijd en al zijn aparte gebeurtenissen in een notendop; Nadat GOZ een 0-1 voorsprong genomen had was het John Ackon die de snelste hattrick ooit uit de geschiedenis van Zinkwegse Boys in de boeken schoot. Binnen 4 minuten boog hij de stand, met 3 schitterende goals, om in een 3-1 voorsprong. Door een eigenaardig eigen doelpunt van de Boys werd de ruststand op 3-2 bepaald. Na de gelijkmakende 3-3 werkte Zinkweg de bal voor de 2e keer, zo mogelijk nog eigenaardiger, in eigen doel, 3-4. Hierna ging het licht uit voor Zinkwegse Boys en liep GOZ uit naar een 3-7 zege.

  Bij Zinkwegse Boys ontbrak de geblesseerde keeper Melvin Nagy en 2e keeper Stephan van Lierop was op huwelijkseis. Beide oud-keepers Stephan van Ruiven en Martijn Krediet, die nu in het 3e elftal spelen, toonden zich bereid om aan te sluiten. Van Ruiven in de goal en Krediet op de bank. ZWB startte goed en kreeg via Rahman al Turky, John Ackon en Kevin Brasser de eerste mogelijkheden maar scoorde aanvankelijk niet. De eerste kans van GOZ was echter wel raak. Een vrije trap in de 17e minuut werd door keeper van Ruiven tegen de binnenkant van de paal getikt en deze viel voor de voeten van Mike in’t Veld die de 0-1 binnen tikte. Hierna schoot namens GOZ Niels de Visser rakelings over de goal. In de 29e minuut kwam Zinkwegse Boys uit een mooie aanvalsopzet op gelijke hoogte. Rahman al Turky tikte door naar Kevin Brasser en deze zette John Ackon voor de keeper. De laatste mikte met een lage schuiver raak. Een minuut later haalde Ackon uit een diepe bal in 1 keer vernietigend uit en het stond 2-1. Weer 2 minuten later kapte hij de verdediging en de keeper uit en was zijn hattrick binnen 4 minuten een feit, 3-1. GOZ leek aangeslagen maar werd 5 minuten voor rust weer in de wedstrijd geholpen door een eigen doelpunt. Een ZWB-verdediger kopte achteruit de bal over de 1.95 meter lange Stephan van Ruiven in het uiterste hoekje, 3-2.

  Na rust bracht Stephan van Ruiven 2 keer knap redding op kansen van GOZ. In minuut 58 was het wel raak. Uit een voorzet van Rick de Ruiter kogelde Rick Jeanson de 3-3 binnen. Nauwelijks een minuut later een zo mogelijk nog vreemder eigen doelpunt van Zinkweg. Een verdediger kreeg de bal op zijn hak en lobte zo onbedoeld de bal eerst over zichzelf en daarna over de verbouwereerde ZWB-goalie heen, 3-4. Dit was het breekpunt. ZWB , wat door noodgedwongen wissels al danig verzwakt was, kon geen vuist meer maken en GOZ kwam nu los. Het was in de 75e minuut Rick Jeanson die door Niels de Visser gelanceerd werd en strak afrondde 3-5. De 3-6 vlak voor tijd was weer van het kaliber Comedy Capers. Een bal werd hard opgeruimd in de ZWB-verdediging maar belandde tegen de rug van een medespeler. Het leder stuitte derhalve terug richting de 2e paal alwaar Victor Boere zo binnen kon tikken. Het slotaccoord in blessuretijd was wederom voor Rick Jeanson. Met een mooie solo zette hij de 3-7 eindstand op het scorebord.