Workshop Minecraft een succes!

Wie op woensdag 23 oktober in de Campus van de Bibliotheek Numansdorp in de Buitensluis ging kijken, zal zich in een waar ‘game-paradijs’ hebben gewaand. Tientallen kinderen vanaf 9 jaar waren enthousiast aan het bouwen tijdens de workshops Minecraft, georganiseerd door Bibliotheek Hoeksche Waard.

Er werd flink gehoor gegeven aan de oproep aan ‘alle vakantievierende gamers’ om mee te komen doen tijdens deze workshop Minecraft om met elkaar de Bibliotheek van de toekomst te bouwen. De aanmeldingen voor de woensdagochtend stroomden binnen, waardoor er gisteren besloten is een extra workshop in te lassen op de woensdagmiddag. En ook deze workshop zat binnen een dag volgeboekt!

We hebben gezien tijdens deze workshop dat, net als bij onze maandelijkse CoderDojo, de focus ligt op het samenwerken, het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten en het ontwikkelen van de digitale vaardigheden van de 21e eeuw. Deze digitale ‘skills’ worden steeds belangrijker voor de jeugd!