Wethouder Steen slaat samen met leerlingen eerste paal nieuwbouw IKC De Pijler

Dinsdag 1 oktober was het een feit: de eerste paal voor de nieuwbouw van het integraal kindcentrum (IKC) De Pijler ging de grond in! Dat gebeurde in Maasdam op het bouwterrein aan de Fazant.

Het slaan van de eerste paal gebeurde in aanwezigheid van wethouder Onderwijs Huibert Steen, Anja de Jong van De Pijler, Cora Labree van De Hoeksche School Kinderopvang en Luc van Heeren van het college van bestuur Stichting de Hoeksche School.

Onder toeziend oog van alle leerlingen en leerkrachten, was het de eer aan de jongste én oudste leerling om de eerste paal daadwerkelijk te slaan. Het nieuwe schoolgebouw gaat naar verwachting in juli volgend jaar open. Naast de openbare basisschool vestigen zich ook een kinderopvang, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang in het gebouw. Wethouder Steen: “En dat is uniek. Onderwijs en kinderopvang worden straks integraal aangeboden door De Hoeksche School. Ik ben er trots op dat het de eerste keer is in onze Hoeksche Waard dat er nieuwbouw plaatsvindt voor een integraal kindcentrum. Maasdam heeft de primeur! Ook ben ik, als wethouder met niet alleen Onderwijs maar ook Duurzaamheid in zijn portefeuille, erg blij met de duurzame toepassingen zoals de warmtepompen en het sedumdak.”