Waterpoloteams ZVS kennen voortvarende start van nieuwe seizoen

Zaterdag 14 september 2019 is de de landelijke waterpolocompetitie weer van start gegaan. Zwem- en Waterpolovereniging ZVS opende het seizoen met vier waterpoloteams. Na vele jaren konden er weer een tweede (jonge) herenteam worden ingeschreven. Mede door de samenwerking van ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht hebben we ook dit jaar één gecombineerd jeugdteam in de competitie.

De jeugd kende een lastige start, waarbij na tweemaal verlies de derde wedstrijd werd omgezet in een overwinning. Het alom bekende spreekwoord ‘driemaal is scheepsrecht’ kwam daadwerkelijk tot zijn recht.

Het eerste herenteam kent een voortvarende start van het nieuwe seizoen. De drie tot nu toe gespeelde wedstrijden werden allen met dubbele cijfers in winst omgezet. Afgelopen zaterdag prijkte 15-1 op het scorebord. Door deze goede resultaten staan zijn nu bovenaan in de 3e Klasse D onder leiding van trainer/coach René Pagels.

Het nieuwe tweede herenteam, met voornamelijk veel jeugdspelers die eerder al ervaring hadden opgedaan in de hoofdmacht, kende een goede start in de 5e Klasse B. Alle drie de competitiewedstrijden werden onder leiding van trainer/coach Rob van der Bijl overtuigend gewonnen waardoor zij nu op basis van het doelsaldo op de tweede plaats staan.

Komend weekend staat de volgende competitieronde op het programma, de laatste voordat de herfstvakantie gaat beginnen. De teams zijn in Zwijndrecht (jeugd), Nieuwerkerk a/d IJssel (Heren 1) en Dordrecht (Heren 2) te vinden.