Strijen haalt opnieuw bakzeil in Krimpenerwaard

Nadat vorige week in Krimpen aan de IJssel bij DCV een 2-0 nederlaag werd geleden, was het afgelopen zaterdag in Ouderkerk aan de IJssel de plaatselijke club Spirit die de Strijense Technische Unie equipe met lege handen naar de Hoeksche Waard terugstuurde.

Tot aan de rust was het van beide zijden een zeer matige partij, waarin de beide keepers Max van Herk en Natoe dos Santos nauwelijks handelend op hoefden te treden.
Koud uit de kleedkamer werd Strijen gelijk op een achterstand getrakteerd. Na een onnodig weggegeven hoekschop werd de bal hoog voor het doel geplaatst; tot drie maal toe wonnen de Spirit-voorwaartsen de kopduels, waarbij Ingmar Burema als laatste de bal binnenkopte.
In de 57e minuut kwam Sjoerd van der Pers in kansrijke positie, maar keeper Max van Herk redde op miraculeuze wijze, waarna aansluitend Strijens keeper Natoe dos Santos een afstandskogel van Tim van der Zee elimineerde.
Strijen perste er nog een slotoffensief uit, maar te slappe inzetten van Dion van Kralingen en Niels Konijnenburg konden geen gelijkmaker opleveren en toen in de slotminuut geheel Strijen incl. doelman dos Santos de Spirit vesting belaagden kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Karam Bensedjed, wiens harde inzet echter over het doel verdween.

Strijen treedt a.s. zaterdag thuis aan tegen de verrassende debutant in de 2e klasse D Charlois en zal het thuisvoordeel hopelijk meehelpen Strijen weer aan enige broodnodige punten te helpen.