Soccer Boys – SHO, districtsbeker

Na in poule 60 van het districtsbekertoernooi drie tweedeklassers de baas te zijn gebleven trof SHO in de knock-outfase met Soccer Boys wederom een club die uitkomt in de tweede klasse. Voor zover viel na te gaan troffen de eerste elftallen van beide verenigingen elkaar nog niet eerder. De enige connectie die valt te leggen tussen de Bleiswijkers en de Beijerlanders is dat doelman Wim Meijer halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw de overstap maakte van Soccer Boys naar SHO. Hij verdedigde een paar seizoenen het SHO doel onder het ”bewind” van trainer Hans Bentzon. De voormalige sluitpost was ook toeschouwer bij het bekertreffen.

Van de elf die zaterdag overtuigend de derby tegen Heinenoord wonnen (2-0), bleven Andrew van Tiggelen, Robin Winkels en Giovanni Breevaart aan de kant en voor hen startten Gerrit Fix, Esra Pieters en Tim de Pender in de basis.
Voor zover vanwege de mistflarden viel waar te nemen was in de eerste helft nauwelijks van krachtsverschil sprake. En ook uitgesproken doelkansen bleven van weerskanten uit. De enige wapenfeiten van SHO waren een schot van Kevin Angel Queijo in de openingsfase wat in de ballenvanger eindigde en een poging van Tim de Pender die de bal na een afgeslagen corner een metertje over het doel liftte. Omdat het Bleiswijkse vizier evenmin op scherp stond werd met dubbelblank op het fictieve bord -de wedstrijd werd op het tweede veld gespeeld omdat Soccer Boys op het hoofdveld wel echt gras maar geen verlichting heeft- de rust gehaald.

Na de pauze kregen de gastheren een paar mogelijkheden maar de SHO afweer hield stand. De wit/zwarten kregen wel wat meer grip op de wedstrijd maar Soccer Boys bleef loeren op kansen via hoofdzakelijk counters. Vooral doelman Heintjes zorgde er met zijn verre trappen voor dat SHO achterin uiterst attent moest blijven. Zo’n kwartier na de rust dan toch onheil voor SHO. Dave van der Steen kopte een voorzet van de voor hem rechterkant in de verre hoek binnen: 1-0. Even slikken voor de Beijerlandse fans die de moeite genomen hadden om de pakweg 40 kilometer te overbruggen. De ploeg van Fakkel bleef aanvankelijk volharden in te slordig spel en te laag tempo. Pas in het laatste kwart van het duel, met ondermeer Roy van der Pligt voor Bob Bison en Joost Both voor Gerrit Fix, kon de jacht op de gelijkmaker vol worden ingezet. Maar langs de zijlijn kon daar door de dichter wordende mist nauwelijks nog iets van worden waargenomen. Het was voor de oudere toeschouwers een reisje terug naar december 1966 toen de Europacupwedstrijd Ajax-Liverpool (5-1) in het Olympisch Stadion ook niet meer was dan een schimmenspel.

Met nog ruim een kwartier te gaan was het Tim de Pender die de balans weer in evenwicht bracht: 1-1.
Kort voor tijd moest doelman Konings nog handelend optreden om de schade te beperken waarbij hij een tik tegen de knie opliep. Maar na te zijn opgelapt kon de doelman toch de reguliere speeltijd volmaken. En omdat niet meer werd gescoord moest Konings ook nog aan de bak in de shoot outs.

De penaltyserie werd begonnen door SHO. Mitch Fransen zag zijn pingel door Heintjes gestopt worden.
Vervolgens werd de eerste strafschop van Soccer Boys door Peter Konings ook gekeerd. Kevin Angel schoot de tweede van SHO via de handen van de keeper binnen waarna in de gelijkmakende Konings weer zegevierde. Omdat hij te vroeg zou hebben bewogen moest de strafschop overgenomen worden en ook nu lag Konings in de ban van de bal. De volgende penaltys werden door Danny Kerpel en Rowdy Rijsdijk benut en ook Soccer Boys scoorde tweemaal. Tenslotte werd het matchpoint voor SHO door Jasper Huisman verzilverd, 4-2 voor en SHO, weliswaar moeizaam, door naar de volgende ronde.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Gerrit Fix, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Esra Pieters, Rowdy Rijsdijk, Kevin Angel; Tim de Pender, Mitch Fransen, Jasper Huisman.

Wissels:
65’ Roy van der Pligt voor Bob Bison
80’ Joost Both voor Gerrit Fix
Doelpunten:
60’ 1-0 Dave van der Steen
75’ 1-1 Tim de Pender
Scheidsrechter Aad Hilgersom had geel voor Kevin Angel Queijo van SHO.