SHO – Heinenoord

Het zou volgens de voorspellingen een natte en grauwe zaterdag worden maar ‘s middags kon onder prima omstandigheden worden afgetrapt voor de gemeentelijke derby tussen SHO en Heinenoord. SHO-trainer Sander Fakkel had slechts met één absentiegeval te maken: Ricky Bokhoven staat nog wel een paar weken buitenspel door de blessure die hij opliep in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Voorschoten’97, drie weken geleden. Daarentegen kon Fakkel wel weer beschikken over Giovanni Breevaart die, door de rode kaart die hij opliep tegen Forum Sport, twee duels uitsluiting aan zijn broek kreeg. Fakkels Heinenoordse collega Joop Hiele raakte op de training zijn doelman Nick Vervoort kwijt met een stevige armblessure. De sluitpost zal waarschijnlijk wel de rest van dit kalenderjaar moeten toekijken.

Voordat scheidsrechter Gino D’Onorio uit Hoorn kon laten aftrappen werd stilgestaan bij het overlijden van de heer Jan Huisman. Huisman was ruim 70 jaar lid van SV Heinenoord, is 84 jaar geworden en werd vrijdag begraven op de begraafplaats van Puttershoek.
Slechts luttele seconden nadat de bal aan het rollen was gebracht mocht Heinenoord al een hoekschop nemen die door SHO simpel kon worden verwerkt. Bij Heinenoord had Larbi el Harouchi enigszins verrassend een basisplaats nadat hij een aantal weken met een blessure had te kampen.

Na een klein kwartier de eerste opwinding toen doelman Heijnen Giovanni Breevaart in het strafschopgebied leek te vloeren maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Nadat het eerste kwart erop zat was er van enig krachtsverschil nog vrijwel niks waarneembaar maar daarna verstevigde Steeds Hooger meer en meer de greep op het duel. Mitch Fransen verscheen helemaal vrij voor het vijandelijke doel, was niet zelfzuchtig maar zijn pass op Breevaart was ondermaats. Kort daarna hield Toine van den Berg Gio Breevaart onrechtmatig van scoren af wat SHO een strafschop en de aanvoerder van Heinenoord geel -de enige van de wedstrijd- opleverde. Fransen had geen medelijden met zijn voormalige ploeggenoten en voltrok foutloos vanaf elf meter het vonnis: 1-0. Een paar rondjes van de secondenwijzer later omzeilde Giovanni Breevaart de buitenspelval, verschalkte de uitkomende Heijnen waarna het leer naast de gapende doelmond over de achterlijn verdween. Het was het laatste hoogtepunt van de overigens best boeiende eerste helft.

Voor de tweede helft van de -net als vorig seizoen goed bezochte tweestrijd, waaronder een flink aantal prominenten uit het regionale amateurvoetbal- bleef de SHO-elf intact maar Hiele had zijn team op twee plaatsen gewijzigd. Le-Swan Lisse en Ramon Salas mochten gaan douchen. Dejan de Feijter en Martijn Terlouw draafden als verse krachten op. Net als vorige week tegen Voorschoten’97 probeerde de Noord de tegenpartij te overrompelen om -in dit geval de gelijkmaker – te forceren maar SHO hield de touwtjes stevig in handen. De druk op het domein van de Heinenoordse sluitpost Heijnen werd nog meer opgevoerd al bleef de schade voor groen/zwart beperkt tot een aantal hoekschoppen.

Jasper Huisman probeerde het met een bal richting kruising, die door Heijnen probleemloos werd gepakt. Na een afgeslagen corner probeerde Robin Winkels het van een meter of twintig maar de lat redde de gasten. Het betekende slechts een paar minuten uitstel van executie. nadat hij een corner had genomen kwam Huisman wederom in balbezit en trok de bal vanaf de zijlijn van de zestien perfect op het hoofd van Fransen: 2-0, wedstrijd beslist. Heinenoord probeerde het uiteraard nog wel -Hiele bracht ook nog Tobi Fasanya voor de leeggespeelde El Harouchi en Fakkel wisselde Breevaart voor Van Bruggen en Fransen voor De Pender- maar het viertal achterin bij SHO, Van Tiggelen, Groosjohan, Kerpel en Bison, hield simpel stand wat doelman Konings een wel erg makkelijk middagje opleverde. Danny Kerpel kreeg na afloop de bloemen als ”man of the match”.
Heinenoord is door de nederlaag en de overwinning van BVCB bij VELO nu met slechts één punt uit vijf wedstrijden in het bezit gekomen van de rode lantaren. Toch hoeven de Tienvoetbewoners nog niet te wanhopen, twee jaar geleden kende SHO een nog net wat beroerdere start. Na vijf speelronden stonden de wit/zwarten toen door evenzoveel nederlagen met helemaal lege handen onderaan, maar wisten uiteindelijk op eigen kracht het vege lijf te redden.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Kevin Angel, Mitch Fransen, Jasper Huisman.

Wissels:
77’ Ingmar van Bruggen voor Giovanni Breevaart
87’ Tim de Pender voor Mitch Fransen
Doelpunten:
28’ 1-0 Mitch Fransen (strafschop)
63’ 2-0 Mitch Fransen

Opstelling Heinenoord:
Dillan Heijnen; Anthal van den Berg, Davy Kaptein, Dogukan Kulup, Ramon Salas, Sander de Heus, Larbi el Harouchi, Remco Buist, Arto Dielhof, Le-Swan Lisse, Toine van den Berg jr.

Wissels:
46’ Martijn Terlouw voor Ramon Salas
46’ Dejan de Feijter voor Le-Swan Lisse
77’ Tobi Fasanya voor Larbi el Harouchi

Kaarten:
Scheidsrechter Gino D’Onorio uit Hoorn had geel voor Toine van den Berg jr. van Heinenoord.