SHO – BVCB

Voor de tweede thuiswedstrijd, tegen BVCB, had trainer Sander Fakkel een behoorlijke puzzel in te vullen voor wat betreft de personele bezetting van zijn elftal. Giovanni Breevaart zat zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit en Joost Both, Bob Bison en Ricky Bokhoven kampten met blessures. Mitch Fransen was de hele week ziek geweest maar was net voldoende hersteld om op de bank plaats te nemen. Een en ander had tot gevolg dat er een basisplaats was voor Gerrit Fix en Tim de Pender, voor allebei de eerste keer. Fix had al binnen dertig seconden een overtreding nodig om zijn directe tegenstander af te stoppen, maar gedurende het duel groeide de rechtsbenige speler prima in zijn rol als linksachter.

Na wat aftasten van weerskanten kwam SHO nog best verrassend na goed tien minuten aan de leiding. Kevin Angel kwam aan de rechterkant in kansrijke positie, speelde de bal over de uitkomende doelman maar de situatie kon worden gered. De volgende inzet van Huisman kon ook nog worden gekeerd waarna uiteindelijk Esra Pieters de bal in het Bergschenhoekse doel werkte: 1-0.
Daarna sleepte het duel zich voort met van beide kanten veel balverlies, kleine overtredingen en buitenspelsituaties. Een hachelijk moment na een half uur. Doelman Peter Konings raapte de bal op na een op het oog niet bewuste terugspeelbal. Scheidsrechter Kuup oordeelde anders en gaf een indirecte vrijet rap op de achterlijn aan BVCB. Een vrijwel uitgestorven beslissing van de leidsman uit Vlaardingen. Het is toch al jaaaaaren geleden dat zoiets te zien was, zowel voor de toeschouwers langs de velden alsook op de televisie. Kennelijk waren de gasten ook verrast want BVCB wist er niet van te profiteren.
Pas na ruim een half uur spelen wist SHO pas de eerste hoekschop af te dwingen die ook niks opleverde.

De tweede helft begon al meteen met een harde en lage uithaal van Andrew van Tiggelen die voorlangs het vijandelijke doel verdween. BVCB probeerde het wel maar het verdedigende blok van SHO, waar Fakkel voor had gekozen, stond als een huis. Pas na een uur spelen, Danny Kerpel had toen al geel op zak en doelpuntenmaker Pieters had zijn plaats afgestaan aan Ingmar van Bruggen, viel de eerste kans voor BVCB te noteren. Evan Blom schoot in kansrijke positie hoog over.
Nadat een doelpunt van Rowdy Rijsdijk wegens buitenspel werd geannuleerd kwam Mitch Fransen voor het laatste kwart van de wedstrijd alsnog in het veld als vervanger van Tim de Pender. Bij een van zijn eerste balkontakten werd Fransen op de rand van de zestien gevloerd wat SHO een vrije trap opleverde. Ditmaal was het Jasper Huisman die zich met de vrije trap belastte. Hij draaide de bal langs de muur op de vuisten van doelman Van der Molen waarna Fransen de rebound verzilverde: 2-0. Feitelijk was daarmee het duel beslist al kregen de gasten nog wel een paar mogelijkheden die echter in of over de ballenvanger eindigden. De beste kans was voor Ugur Altintas maar hij schoot voorlangs het SHO doel. Na nog een aantal hoekschoppen voor SHO verscheen pas in blessuretijd de eindstand op het bord. Kevin Angel raakte in de slotminuut geblesseerd en werd vervangen door Roy van der Pligt. De nog te nemen vrije trap werd hoog voor het doel gegooid waar Fransen fraai binnenkopte: 3-0. Er werd voor de vorm nog afgetrapt waarna Kuup het verder wel prima vond. Een belangrijke overwinning waarbij Fakkel nog wel extra tevreden zal zijn dat de verdediging de nul wist vast te houden.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Gerrit Fix; Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Kevin Angel; Esra Pieters, Tim de Pender, Jasper Huisman.

Wissels:
55’ Ingmar van Bruggen voor Esra Pieters
69’ Mitch Fransen voor Tim de Pender
90+3’ Roy van der Pligt voor Kevin Angel Queijo

Doelpunten:
11’ 1-0 Esra Pieters
71’ 2-0 Mitch Fransen
90+4’ 3-0 Mitch Fransen

Kaarten:
Scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen had geel voor Robin Winkels en Danny Kerpel van SHO. Bij BVCB gingen Mitchell Feijen en Evan Blom op de bon.

12-10-2019 Nootdorp – SHO
Zaterdag speelt SHO de uitwedstrijd tegen Nootdorp. Eenmaal eerder was SHO te gast op sportpark ‘s Gravenhout. Op 20 april 2013 won de thuisclub met 2-1 van SHO. Kenneth Klaverweide tekende voor de Beijerlandse treffer. Aanvang 14.30 uur.

Foto: Frank Dijkman