SeniorenPartij HW: ‘ Zetelroof, stop ermee!’

HWSP wil met de hele gemeenteraad een politiek statement maken. “Deze raadsperiode stapt er niemand meer over naar een andere partij of begint een nieuwe partij”. Het is genoeg geweest.
In de eerste 9 maanden van onze nieuwe gemeente zijn er al 3 overstap- incidenten geweest. Eerst stapte Mireille Louwerens al uit de HWSP voordat de nieuwe gemeente van start was gegaan. Na een aantal maanden stapten 2 leden van D’66 op en begonnen een nieuwe partij. En als klap op de vuurpijl stapten deze maand 3 Lokalen (waaronder voor de 2e keer Mireille Louwerens) op om een nieuwe partij te starten. Dit alles binnen 1 jaar!

HWSP: ‘We zijn gestart met 10 partijen, nu zijn het er 12, waar eindigt het? Wettelijk is het allemaal mogelijk. Het is een hiaat in onze landelijke wetgeving. Den Haag is er mee bezig om dit te veranderen, al jaren, maar het zal nog geruime tijd duren voordat er iets verandert. De kiezer is het beu; de politiek maakt zich ongeloofwaardig. Vandaar dat de Hoeksche Waardse Senioren Partij alle partijen in de HW heeft verzocht om gezamenlijk een verklaring te ondertekenen waarin wordt vastgelegd dat gedurende deze raadsperiode niemand meer van fractie verandert. Is men ontevreden dan stap je op en stel je je zetel beschikbaar aan de partij, waar de kiezer uiteindelijk voor gekozen heeft. ‘
Leen van Prooijen van HWSP is benieuwd naar de mening van de raadsleden en wil dat we spoedig overleggen en overgaan tot ondertekening van genoemde verklaring.