School Nieuw-Beijerland ontvangt label ‘School op SEEF‘

Vandaag bezocht wethouder Huibert Steen de School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland. De school kreeg het label School op SEEF uitgereikt voor hun inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid.

Verkeer komt op veel basisscholen in de Hoeksche Waard elke week terug in het schoolrooster van groep 1 t/m 8. Met het lesprogramma ‘School op SEEF’ worden de kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.

School op SEEF

Het gaat om een regionaal programma in Zuid-Holland met als doel goede verkeerseducatie en verkeersveiligheid voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Alleen basisscholen die deze onderwerpen hoog in het vaandel hebben staan én structureel met verkeersveiligheid aan de slag gaan, komen in aanmerking voor het label. Elke drie jaar worden de scholen die meedoen aan het programma beoordeeld op de mate waarin gewerkt wordt aan een verkeersveiligheid. Als de beoordeling voldoende is, ontvangt de school het keurmerk ‘School op SEEF’.