Rijnmond stuurt verslaggevers de regio in!

Rijnmond heeft verslaggevers gestationeerd door de gehele regio om nog beter verslag te kunnen doen van wat er speelt in het Rijnmondgebied. Het afgelopen anderhalf jaar is er bij Rijnmond gewerkt aan een systeem waarin iedere plek in ons uitzendgebied is gedekt. Naast regio-gebonden verslaggevers zet Rijnmond ook een aantal specialisten in op een aantal belangrijke thema’s.

In elke gemeente en streek
Rijnmond wil daar zijn waar het gebeurt. Om deze reden is er gekozen om vaste verslaggevers in elke gemeente en streek te stationeren. Op deze manier zijn we bereikbaar voor alle inwoners van het Rijnmondgebied om samen mooie verhalen te maken, misstanden aan de kaak te stellen en gezamenlijk tot oplossingen te komen. De regioverslaggevers onderhouden in hun gebied contact met de inwoners maar ook met bedrijven en instellingen. Ook wordt er samengewerkt met de lokale omroepen. In de Hoeksche Waard verzorgt Sanne Waldekker (foto) de verslaggeving vanuit de regio

Specialisten
Ook heeft Rijnmond een aantal verslaggevers die specialisten zijn op het gebied van een belangrijk thema. Het zijn thema’s als de haven, de (Rotterdamse) politiek geschiedenis, rechtspraak & misdaad en evenementen. Naast deze regioverslaggevers en specialisten zet Rijnmond dagelijks uiteraard ook een aantal algemene verslaggevers en sportverslaggevers in.

Van Eigen Bodem
Op www.rijnmond.nl en TV Rijnmond is vanaf dinsdag 8 oktober ‘Van Eigen Bodem’ te zien. Dit programma wordt wekelijks door een regioverslaggever gemaakt en gaat nog dieper in op zaken die mensen bezig houden in het Rijnmondgebied.

Opstelling
De opstelling van deze regioverslaggevers en specialisten ziet er als volgt uit:

Marion Keete                           Rotterdam-Noord en –Oost, Capelle aan den IJssel en
Lansingerland
Maurice Laparlière                 Rotterdam-Zuid en Albrandswaard
Thijs Blom                                Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht
Esther Schalkwijk                    Alblasserwaard, Gorinchem, Barendrecht, Ridderkerk
Sanne Waldekker                     Zuid-Hollandse eilanden
Ronald van Oudheusden        Rotterdam-West en Waterweggebied
Jelle Gunneweg                        Haven
Jan Roelof Visscher                 Rotterdamse politiek
Marcia Tap                                Geschiedenis
Paul Verspeek                           Rechtspraak & misdaad
Tenny Tenzer                            Projecten en evenementen

Onze verslaggevers gaan dagelijks op zoek naar wat er speelt in de regio en staan open voor tips en suggesties. Deze kun je kwijt op nieuws@rijnmond.nl.