Regenboogvlag op gemeentehuis Hoeksche Waard

Op  vrijdag 11 oktober is het de jaarlijkse Coming Out Day, op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment waarop LHBTI+ openlijk voor hun geaardheid of genderidentiteit uit durven komen.
Voor het eerst in de tien jaar dat de Coming Out Day bestaat wordt in de gemeente Hoeksche Waard de regenboogvlag gehesen. Ook onze gemeente laat hierdoor zien dat zij de diversiteit op ons eiland respecteert en welkom heet.
Het officiële vlag hijsen vindt plaats aanstaande vrijdag om 08:00 op het gemeentehuis te Maasdam. Wethouder Blaak zal hier de vlag hijsen en de pers te woord staan.
Dankzij de samenwerking en inspanning van het college, de raad, individuele ambtenaren en LHBT Hoeksche Waard is dit mogelijk gemaakt.
Als belangengroep willen we graag dit historische moment vieren. Dit doen we op vrijdag 11 oktober vanaf 20:00 in wijnbar & biercafé Van Speyk in de Peperstraat in Oud-Beijerland. Wie dit met ons mee wilt vieren is van harte uitgenodigd om hier bij te zijn.
LHBT Hoeksche Waard streeft ernaar om de Hoeksche Waard een veilige en fijne woonplek te laten zijn voor alle identiteiten en geaardheden die onder de kleurige regenboogvlag kunnen vallen. Wij zijn te volgen op Facebook, Instagram en via e-mail.