Prijs uitgereikt aan winnares prijsvraag ‘Bouw je Bibliotheek van de toekomst’

Afgelopen zomer schreef de Bibliotheek Hoeksche Waard een prijsvraag uit voor het ontwerpen van de ‘Bibliotheek van de toekomst’. Alle kinderen in de Hoeksche Waard werd gevraagd om mee te denken over hoe hun droombibliotheek er vanbinnen uit moet komen te zien. De ontwerpen mochten gemaakt worden van (schoenen)dozen, Lego, papier, flessen, doppen; alles wat de kinderen maar leuk vonden.

 

Er werd in de zomervakantie druk geknutseld tijdens de speciale workshops voor het ontwerpen van je Bibliotheek van de toekomst. Zo ook in de Bibliotheek ’s-Gravendeel, waar Emy de Zeeuw (7 jaar) uit Strijen haar dierenbibliotheek bouwde.

Emy sprong er met haar ontwerp tussenuit door de details die zij aanbracht, zoals een rust- en leeshoek, een koffie- en theehoek en heuse diertjes. Vanmiddag werd Emy in het zonnetje gezet door de Bibliotheek Hoeksche Waard in de vestiging Strijen en mocht haar prijs daar in ontvangst nemen: het prentenboek André het Astronautje, van André Kuipers.