Ouderen gooien graag de heupen los in Klaaswaal

Het is een fenomeen onder ouderen in de Hoeksche Waard, het dansen op dinsdagmiddag in het muziekgebouw in Klaaswaal. Er komen inmiddels zoveel ouderen op af dat ze uit hun jasje groeien.

Vanuit de hele regio komen de dansers naar Klaaswaal. Meer dan vijftig senioren melden zich wekelijks voor bijvoorbeeld een foxtrot, quickstep, Engelse wals of een stukje linedancen.

Organisator en dj Chris Reedijk kijkt trots om zich heen als de dansvloer volstroomt. “Dit zie je nergens anders in de Hoeksche Waard.”

Maar het draait om meer dan dansen alleen. “Het is een sociaal gebeuren. Mensen komen hier ook voor de gezelligheid en voor het praatje. Er komen ook ouderen die helemaal niet meedansen, die vinden het al leuk om te kijken”, aldus ‘dj Chris’.

Reedijk heeft geen andere locaties op het oog. “De wethouder is hier al geweest. Een andere plek voor ons is er gewoon niet.”

En dus is het met zijn alleen een beetje inschikken. Maar dat houdt vooralsnog niemand tegen. “Stilzitten kan altijd nog als je achter de geraniums gaat zitten”, zegt één van dansers lachend.


Bron: Rijnmond (mediapartner)