Musical Novembernacht maakt kans op een Amateur Musical Award

Met de musical Novembernacht maakt de Dutch Junior Musical Academy kans op een Amateur Musical Award. De musical bemachtigde een plaats op maar liefst drie longlists, die van ‘Beste toneelbeeld’, ‘ Beste ensemble prestatie’ en ‘Beste nieuwe musical’. Die laatste categorie resulteerde in een definitieve nominatie.

Op maandag 18 november vindt het vijfde Amateur Musical Awards Gala plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Stichting Amateur Musical Nederland is er voor alle musicalamateurs van Nederland en reikt elk jaar de Amateur Musical Awards uit. De Awards worden uitgereikt door prominenten uit het vak. ‘Wij zijn enorm trots op de crew en cast met deze prestatie’ vertelt schrijver en regisseur Lyzette Havinga. ‘Met deze musical wilden wij niet alleen een mooi stuk maken, maar ook mensen meer bewust maken van de problematiek rondom vluchtelingen.’ voegt muzikaal leider Petra Visser toe.
 
Novembernacht vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht. 
 
Novembernacht is op 5 oktober 2019 weer te zien in theater het Plein te Ridderkerk, tickets zijn verkrijgbaar via info@musicalacademy.nl, meer informatie op www.novembernacht.nl.