Koninklijke onderscheiding voor dhr. J.G. de Rooij en dhr. P. Troost

Vrijdag 27 september zijn de heren John de Rooij en Piet Troost benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege hun inspanningen bij de vrijwillige brandweer van Mijnsheerenland/Westmaas en Strijen. De tussentijdse uitreiking door wethouder Huibert Steen vond plaats tijdens hun afscheid. Na 23 jaar trouwe dienst kregen zij in de kazerne van Oud-Beijerland de bijbehorende versierselen opgesteld.

Staat van dienst John de Rooij
Dhr. De Rooij begon op 1 oktober 1996 bij de brandweer Mijnsheerenland/Westmaas. In deze tijd was hij werkzaam bij NS-Cargo. Dit deed hij tot 2001. Hierna volgde een vaste dienst bij de brandweer van gemeente Binnenmaas maar bleef vrijwilliger bij de post Mijnsheerenland/Westmaas. Hij vervulde meerdere functies waaronder bevelvoerder, chauffeur, oefenleider en instructeur.

Op 1 januari 2013 ging dhr. De Rooij mee over naar de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid met als standplaats Oud-Beijerland. Ook was het de start voor de piketfunctie voor Officier van Dienst voor de Hoeksche Waard, wat hij nog steeds met veel plezier doet!

Vervulde functie P. Troost
Op 1 augustus 1996 startte dhr. Troost bij de brandweer Strijen. In deze tijd was hij het aanspreekpunt voor preventiezaken. Na de regionalisering in 2013 kwam dhr. Troost in Oud-Beijerland terecht bij de frontoffice. Daar was hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen, én het onderhoud, van alle posten in de Hoeksche Waard. Tot slot vervulde hij de functie van ploegchef bij de post in Strijen. Na 23 jaar heeft hij door omstandigheden moeten besluiten om afscheid te nemen.