ING Wilde Buiten Dag op Tiengemeten groot succes

Woensdag 23 oktober vond in Speelnatuur op Tiengemeten de ING Wilde Buiten Dag plaats. Maar liefst 200 kinderen uit het hele land hadden zich aangemeld voor deze bijzondere dag. In Speelnatuur konden zij zich met hun ouders of opa en oma uitleven met acht uitdagende natuuropdrachten.

Faya, 9 jaar: “hutten bouwen was het leukst”. Jessica en Suzan konden niet kiezen: “alles was leuk!!!!” schreven ze in het gastenboek. Thessa uit Vianen en Stijn, Guus en Joep uit Bodegraven deden zelfs al voor de vijfde keer mee aan de ING Wilde Buiten Dag. Aan het einde van de dag was Natuurmonumenten heel wat Boswachters van OERRR rijker.

 

ING Wilde Buiten Dag
De kleine boswachters in de dop, gingen op avontuur op Tiengemeten: ze leerden alle skills om een echte boswachter te worden. Ze moesten wel oude kleren aan, want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden! In de haven van Tiengemeten stond de ING leeuw klaar om de kinderen naar Speelnatuur te begeleiden. Eenmaal bij de ingang van Speelnatuur ontvingen ze een boswachter paspoort met hun opdrachten. Verspreid over het terrein konden de kinderen acht stempels verdienen door een opdracht uit te voeren. Zo gingen ze onder andere als spoorzoeker op zoek naar dierensporen, als spotwachter op zoek naar vogels en dieren speuren, als schuilkanjer een hut bouwen en als vuurmeester een fikkie stoken zonder lucifers. Kinderen ouder dan 10 jaar konden de speciale 10+ uitdaging aan gaan: een heuse klimwand. Sponsor ING zorgde ervoor dat het hele evenement, inclusief overtocht met de pont, gratis was voor iedere jonge deelnemer en één volwassen begeleider.

OERRR
De ING Wilde Buiten Dag is OERRR: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje.