Hoeksche Waard kampt met tekort vuilniswagenchauffeurs

Voor veel mensen is het heel vanzelfsprekend: je zet ‘s ochtends je vuilcontainers aan de weg en ‘s avonds zijn ze geleegd. Maar in de Hoeksche Waard lukt dat binnenkort misschien niet meer.

Heel Nederland kampt met een tekort aan vrachtwagenchauffeurs, in de Hoeksche Waard uit zich dat in een concreet probleem: er zijn te weinig chauffeurs om vuilnis op te halen.

Volgens directeur René Huisman van afvalinzamelaar RAD Hoeksche Waard heeft dat te maken met een imagoprobleem. “Mensen willen niet graag op een inzamelingsauto rijden. De stap van een mooie grote vrachtwagen en internationale ritten, naar wel een mooie auto maar lokaal rijden met vuilnis erin, is toch wel groot.”

Vooralsnog lukt het om de Hoeksche Waard schoon te houden, maar dat vergt veel inzet van de ophalers. Ze moeten overwerken en het is lastig om vakanties te plannen. “Het moet niet door blijven gaan op deze manier.”

Onze verslaggever Sjoerd van Oortmerssen stapte op de vuilniswagen bij chauffeur Erik Wijers. Hij werkt al 8,5 jaar met heel veel plezier voor RAD Hoeksche Waard en is dik tevreden met zijn baan. Kijk hieronder de video!


Bron: Rijnmond (mediapartner)