Gemeenteraad Hoeksche Waard nodigt inwoners uit om mee te denken over de nieuwe burgemeester

In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Hoeksche Waard is de gemeenteraad begonnen met het opstellen van een profielschets. Dat doen zij niet alleen. Ook de inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de Hoeksche Waard krijgen de kans om hun mening te geven over wat ze belangrijk vinden aan een nieuwe burgemeester. Dat gebeurt via een online enquête.

Voordat de sollicitatieprocedure begint en de vacature wordt opengesteld, wordt er een profielschets gemaakt. Wat voor soort burgemeester heeft de Hoeksche Waard nodig? Welke vaardigheden moet de nieuwe burgemeester hebben? Het is de taak van de gemeenteraad om een profiel voor de nieuwe burgemeester op te stellen. Hierin doen zij ook een beroep op inwoners en andere belanghebbenden. Van 14 tot en met 26 oktober kunnen zij door middel van een aantal vragen aangeven

Als de gemeenteraad in november akkoord gaat met de profielschets, dan stelt de minister van Binnenlandse Zaken de vacature voor de nieuwe burgemeester open. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad wie de nieuwe burgemeester wordt. Het proces van selectie en benoeming moet in het voorjaar van 2020 zijn afgerond.

Eerste kroonbenoemde burgemeester

Op 1 januari 2019 ging de nieuwe gemeente Hoeksche Waard van start, na een herindelingstraject waarbij 5 gemeenten samengingen. Op dit moment is Govert Veldhuijzen waarnemend burgemeester.

De link naar de enquête is: https://nl.surveymonkey.com/r/93TWWKH