Brandweer-vrijwilliger zijn, het zit in je bloed!

Vraag het een vrijwilliger bij de brandweer en je zult merken dat velen de vraag ‘waarom’ zullen beantwoorden met een verhaal over familieleden die het ook al deden of doen. Maar wat houdt het vrijwilligerswerk bij de brandweer eigenlijk in, welke risico’s zijn er aan verbonden, hoeveel tijd kost het? Arjanne Kranendonk had in het programma ‘Vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard’ een aantal brandweerlieden op bezoek.

Arwin, Rinus en Bastiaan vertellen in dit fragment over hoe zij bij de brandweer terecht kwamen en wat de consequenties zijn om bij de brandweer te dienen.

De brandweerlieden kwamen, ondanks dat het een radio-uitzending was, volledig in uniform. In het interview spraken we ook over het onderling vertrouwen die tijdens het werk erg belangrijk is. Beluister in dit audiofragment hoe ingrijpend het werk kan zijn.

Het vinden van nieuwe vrijwilligers voor de brandweer is tegenwoordig lastig, ook de doorstroom vanuit de jeugdbrandweer stagneert. In het programma kregen de mannen daarom alle ruimte om mogelijke vrijwilligers te stimuleren zich aan te melden. In dit fragment vertellen zij over allerlei facetten van het vak.

Ook het thuisfront is voor een brandweer-vrijwilliger erg belangrijk. Steun en begrip is een voorwaarde om dit vak goed te kunnen volhouden. Brandweerdagen helpen daarbij, zodat een ieder voor een deel kan zien en ervaren wat het vak inhoudt. In dit fragment vertellen Arjanne’s gasten wat er nodig is om vrijwilliger bij de brandweer te worden.

Interesse? neem contact op met Rinus van Antwerpen, 06-46080846 of ga langs op dinsdagavond; Sportlaan 26 in Puttershoek