Winst ‘s-Gravendeel op FC IJsselmonde

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel is de competitie gestart met een thuisoverwinning op FC IJsselmonde. ’s-Gravendeel begon duidelijk fel in de beginfase en kwam zodoende al vaak in de buurt van doelman Marvin Sallons. Maar het echte gevaar kwam van FC IJsselmondezijde. Ternauwernood kon de bal voor het doel van ’s-Gravendeel weggewerkt worden.

Met nog geen kwartier gespeeld was het Marco Kruijthof, die de kwaliteiten van de FC IJsselmonde doelman testte. De inzet van Kruijthof was net iets te makkelijk te verwerken voor Sallons. Ondanks de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel was het toch opletten geblazen. Want de technisch vaardige spelers van FC IJsselmonde stichtten zo nu en dan toch gevaar. Doelman Jordi Verkerk reageerde attent op een diepe bal vanuit de achterhoede bij FC IJsselmonde vandaan en kopte de bal ver buiten zijn doel richting zijlijn.

‘’s-Gravendeel kwam even later verdiend op voorsprong. Doelman Sallons speelde een medespeler aan, die de bal terugspeelde op zijn doelman. Echter hij deed dit niet echt zuiver. Door druk geven aan ’s-Gravendeelzijde kwam Zoey Hoogwerf in balbezit en scoorde zo de openingstreffer, 1 – 0.

Het vele balbezit voor ’s-Gravendeel uitte zich niet verder in doelpunten. Een mooie aanvalsopzet tussen Alwin van der Werff en Marco Kruijthof werd gered door een FC IJsselmonde verdediger. Niet lang hierna probeerde Marco Kruijthof met een boogbal Sallons te verschalken, maar de bal verdween net naast het doel. Vlak voor het rustsignaal dacht Jelle van der Starre de 2-0 op zijn naam te brengen. Maar toen hij in balbezit kwam bevond hij zich in buitenspelpositie waardoor er met de 1-0 gerust werd.

Na de kantwisseling een zelfde beeld. Veel balbezit voor ’s-Gravendeel, maar nog geen doelpunt. En oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van FC IJsselmonde. Enkele malen moest doelman Verkerk reddend optreden.

Pas tegen het einde van de wedstrijd kon ’s-Gravendeel verder uitlopen. Marco Kruijthof kon toen met nog zeventien minuten spelen de stand nu wel op 2-0 zetten. Hij kreeg de bal knap vanaf de rechterkant aangespeeld door de opgekomen Leon de Jong.

De 3-0 werd in de slotfase tot stand gebracht door invaller Sven Akkerman. Hij kreeg op zijn beurt de bal van een andere invaller aangespeeld namelijk Youri Ton.

Door deze overwinning de koppositie, weliswaar samen met S.S.S., in de derde klasse 3C.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen IJ.V.V. de Zwervers, die door het vieren van het 100 jarig bestaan niet in actie kwam. Aanvang op sportpark De Groote Stee in 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jordi Verkerk, Reinier Toes (64ste Leon de Jong), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Romano Liefeld (69ste Youri Ton), Alwin v/d Werff (75ste Sven Akkerman), Jelle v/d Starre, Zoey Hoogwerf, Marco Kruithof

Opstelling FC IJsselmonde:

Marvin Sallons, Luis Tumba, Alcides dos Reis (Hanst Gilmar), Diogo Fortes, Moreno Sallons (Jeffrey Silva), Kevin Muanza, Shurendy Martina, Jerson Rosa (Dylan Delgado Morais) , Yuri Delgado Morais, Malcolm Jeronimus, Crestefor Obispo

Arbiter: J van van Drunen uit Maasdam

Scoreverloop:

18de 1-0 Zoey Hoogwerf

73ste 2-0 Marco Kruijthof

90ste 3-0 Sven Akkerman

Gele kaarten:

Zoey Hoogwerf en Jordy Westein (’s-Gravendeel)

Luis Tumba en Diogo Fortes (FC IJsselmonde)